Újra lecserélte ügyvédjét a Teréz körúti robbantó

Teréz Körúti robbant pere
Teréz Körúti robbant pere a Budapesti Fővárosi Törvényszéken 2018 január 31-én
Vágólapra másolva!
Visszatért az első ügyvédjéhez a Teréz körúti robbantó: most újra Szikinger István védi P. László Gergelyt, aki legutóbbi tárgyalásán meg sem jelent. 
Vágólapra másolva!

A robbantással vádolt férfi apja szerint korábban rengeteg gyógyszert adtak fiának a börtönben, így befolyásolva viselkedését. A férfi azt állítja, hogy fia tudata azóta tisztább, mióta kevesebb nyugtatót kap.

Abban bízik, hogy másodfokon ártatlannak nyilvánítják a fiát.

P. László Gergely most azt kérte, hogy korábban lecserélt ügyvédje védje megint.


- mondta el a Blikknek a férfi apja.

Szerinte az elsőfokú tárgyalás egy színjáték volt, és a bíróság nem törődött a tényekkel.

„Hiába fogalmazták meg a szakértők is kételyeiket azzal kapcsolatban, hogy a fiam követte-e el a bűncselekményt, sajnos ez semmit nem számított"

Fotó: Szabó Gábor - Origo

P. László Gergely 2016. szeptember 24-én a budapesti Teréz körúton robbantotta fel a házilag összeállított bombáját. A robbanásban életveszélyesen megsebesült két rendőr, akik csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően maradtak életben. Rajtuk kívül egy járókelő is megsérült.

A robbantót egy hónappal később fogták el, és azonnal előzetes letartóztatásba helyezték. 2017 decemberében emeltek ellene vádat.

A robbantással vádolt P. László Gergelyt 2018. szeptember 12-én életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság első fokon, valamint 110 millió forint megtérítésére kötelezték.

Legkorábban 25 év múlva szabadulhat. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, és kérte, hogy maradjon a férfi előzetes letartóztatásban, míg P. László Gergely akkori ügyvédje, Jován László enyhítést kért. Végül a bíróság meghosszabbította az előzetes letartóztatást a másodfokú döntésig. Akkor P. László Gergely meg sem jelent a tárgyaláson.