Mellár Tamás és 25 partizánja a világ legviccesebb kormánydöntő puccsáról ábrándozott

Mellár Tamás
Budapest, 2013. február 12. Mellár Tamás közgazdász, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) korábbi igazgatója a Hungarian Business Leadsers Forum (HBLF) által szervezett pénzügyi konferencián, az Intercontinental Hotelban 2013. február 12-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
A baloldali pártokhoz kapcsolódó két szakszervezet Pécsett – 25 nyugdíjas részvételével - erőszakkal akarja megdönteni a demokratikusan megválasztott kormányt. A kommunista gyökerekhez ragaszkodva, földalatti partizánmozgalmat szerveznének, a katonaságot és a rendőrséget is bevetnék. A rendezvényen - amelyen ilyen és ehhez hasonló hallatlan ostobaságok hangzottak el - részt vett a magát konzervatív értelmiséginek hazudó, de a nullaszázalékos Párbeszéd nevű kamupárt frakciójában ülő Mellár Tamás is. A „kormánybuktató" esemény végét a „fő partizán" azonban nem várta meg, hanem megunta az egészet, és hazament.
Vágólapra másolva!

A csütörtök este lezajlott, csekély érdeklődést kiváltó beszélgetésen ott volt Melláron kívül a csak papíron létező Bokros Lajos-féle Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) helyi vezetője, továbbá a Gyurcsány-párt, a DK egyik pécsi prominense, a szocialista párt néhány aktivistája, valamint pár érdeklődő, plusz a szervezők - írja a PécsMa.

Mellár Tamás Forrás: MTI/Beliczay László

Az eseményen Benke Norbert, a Vasas Szakszervezet regionális ügyvivője és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) helyi vezetője, Nagy Erzsébet

tartott előadást a sztrájkról, és annak lehetőségeiről a leginkább nyugdíjas korú, így már nem dolgozó résztvevőknek.

A szakszervezetisek mondandójából az derült ki, hogy szerintük ez a kormány „rossz", és ideje lenne változást elérni.

Benke Norbert – aki maga is a maximum 50 embert megmozgató félpályás útlezárásoknál tiltakozik – azt mondta: „könyörgök, ébredjen már fel az, aki azt hiszi, hogy kimegy a blokádra, ezzel megdönti a rendszert, és három hónap múlva új kormány lesz."

A fórumon aztán az egyik felszólaló arról beszélt, hogy partizán, föld alatti mozgalmat kell szervezni, majd pedig törvénytelen eszközök igénybevételével kell megdönteti a kormányt:

– jelentette ki.

A PDSZ-es Nagy Erzsébet figyelmeztette a férfit, hogy a Facebookon, a szélsőbaloldali Mérce.hu segítségével élőben közvetítik az eseményt, aztán pedig hozzátette: „oké, én is értem ezeket. Próbáljunk meg sorba menni, először használjuk ki a törvényes lehetőségeket, utána megnézzük, hogy mi a helyzet".

Benke azt közölte, hogy ő ugyan nem mondhatja meg, mi legyen, de a polgári engedetlenséget meg kell szervezni.

Aztán

azért sajnálkozott, hogy neki be kell tartania a törvényeket szakszervezeti vezetőként.

Az rendezvényen részt vevő, magát független, konzervatív (!) értelmiséginek hazudó, valójában a Karácsony-féle Párbeszéd frakciójában ülő Mellár Tamás felszólalásában nem ítélte el az erőszakra való buzdítást.

Ez azt jelenti, hogy

az álfüggetlen országgyűlési képviselőnek látszólag nincs különösebb gondja a nyílt fizikai erőszak alkalmazásának emlegetésével.

Mellár a beszédét követően azonban lelépett, nem várta meg a „kormánydöntő" rendezvény végét, noha az ellenzéki fórumot szervező (partizán) mozgalom egyik életre hívója éppen ő volt.

A kormányváltás érdeklődés hiányában tehát Pécsett is elmaradt.