Németh: Cél egy egy modern ütőképes hadsereg megteremtése

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az ellenzéki tüntetésekről, azoknak az okairól, de szóba került még a Magyar Honvédség fejlesztése is.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár megemlítette a sajtótájékoztatóját, amelyet az ünnepek alatt tartott, a béke biztosításáról, a hadsereg feladatairól, hozzátéve természetesen az lenne a legjobb, ha az egész évben olyan béke lenne, mint Karácsony alatt volt. Sajnos nem lehetett mindenütt békességet tapasztalni a képviselő szerint, hiszen ott voltak azok a politikai események, amelyeket az ellenzék gerjesztett a Parlamentben, majd később az utcán. Arra a felvetésre, hogy az ellenzéki politikusok szerint nem kapnak lehetőséget az Országgyűlésben, Németh Szilárd azt felelte, a Parlament rendjét rögzíti az Alaptörvény, a képviselők jogállásáról szóló törvény, valamint a Házszabály.

Megjegyezte azt is, ez utóbbiban nincs benne, hogy síppal, dobbal, minden más eszközzel, az elnöki pulpitus elzárásával akadályozzák az ülést. A másik felvetésükre, mely szerint az előző napokban az akkori levezető elnök törvényellenesen zárta le a vitát, a politikus leszögezte, minden szabályszerűen zajlott, a levezető elnök az obstrukciót akadályozta meg, hiszen – szerinte – addigra már elhangzottak a pro-kontra érvek a Munka Törvénykönyvének a módosítása kapcsán. Németh Szilárd megerősítette, nem a tüntetésekkel volt gond, nem az ellenzék hangoskodásával volt probléma, hanem az erőszakossággal. Tüntetni, ellenvéleményt kifejteni lehet, hiszen szólásszabadság van – tette hozzá a képviselő.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.