Ellenzéki előválasztás: már nem is lehet követni, ki kit és mennyire gyűlöl

KARÁCSONY Gergely; HORVÁTH Csaba
Budapest, 2019. január 20. Horváth Csaba, az MSZP (j) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje a baloldali főpolgármester-jelölti előválasztás keretében tartott vitán a budapesti Danubius Hotel Flamencóban 2019. január 20-án. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Puzsér Róbert közösségi oldalán bírálta a szocialista Horváth Csabát és a párbeszédes Karácsony Gergelyt, amire a DK pártlapja és elnökségi tagja Vágó István elküldte melegebb éghajlatra a humoristát, viszont a HVG-s kisújságíró bátran kiállt a Gyurcsány-párt által megtámadott egykori tévés mellett. Ember legyen a talpán, aki ebből ki tudja bogozni, hogy ki kedvel kit, ki miért marja meg, vagy dicséri a másikat.
Vágólapra másolva!

Gyakorlatilag képtelenség követni, hogy éppen ki mar bele kibe az ellenzéki főpolgármester-jelölti casting során. Az indulatok ismét a tetőfokára hágtak, ezért érdemes egy kis előválasztási gyorstalpalóval indítani.

  • megkezdődött a Karácsony Gergely-Horváth Csaba-Puzsér Róbert által leokézott kiválasztási szisztéma első fordulója, amelyben az első két politikus csap össze, eddig kétszer vitáztak. A tét óriási: aki nyer, az a humorista kihívója lehet a második körben.
  • az alapvetően jellegtelen vitákat Puzsér dobta fel azzal, hogy több alkalommal is élesen kelt ki az általa régi baloldaliaknak tartott politikusok ellen. "Két alkalmatlan, pozícióéhes ember beszélgetését láthattuk, akik a csillagot is lehazudják az égből" - írta például az első forduló után.
  • miután a híradásokból kiderült, hogy Horváth több ajánlást gyűjtött össze, mint Karácsony, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc, korábbi kormányfők bejelentették, Zugló vezetőjét támogatják a küzdelemben.

Puzsér: Karácsony és Horváth még a politikában sem túl sikeres

Ilyen előzmények után várható volt, hogy Puzsér nem marad néma. Így is lett, csapata a következképpen reagált a kampányoldalán:

  • "Horváth Csacsi az MSZP főpolgármester-jelöltje azt állítja, hogy Puzsér egy troll. ...de azok a főpolgármester-jelöltek, akiknek betartható ígéret nem hagyta el a száját az elmúlt hetekben, ... ezerszer inkább tekinthetők trollnak, mint az a Puzsér."
  • "Felszólítjuk a két főpolgármester-jelöltet, akik évtizedek óta élnek a politikából, akik soha nem bizonyítottak semmit a politika világán túl, és még a politikában sem különösebben sikeresek vagy tehetségesek, hogy több tisztelettel viszonyuljanak a civil és független jelölthöz."
  • "A szociológusból lett botcsinálta polgármester és a senkiből lett címzetes senki jobban tenné ha a piacon bizonyítanának, mert a szájkarate sem az ő műfajuk."
Budapest, 2019. január 20. Horváth Csaba, az MSZP (j) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje a baloldali főpolgármester-jelölti előválasztás keretében tartott vitán a budapesti Danubius Hotel Flamencóban 2019. január 20-án. MTI/Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A Demokratikus Koalíció felháborodott Puzséron

A Nyugati Fény nevű blogoldalon megjelent egy írás "Baloldali riválisait köpködte Puzsér Róbert" címen, amelyben az LMP által támogatott aspiráns végig negatív szereplőként volt feltüntetve.

A nála 3-4-szer támogatottabb jelölteket leprázta az LMP-s megmondóember.

- már a rövid összefoglaló is árulkodó volt, hogyan viszonyul a DK a humoristához. A téma felkeltette Vágó Istvánnak, a párt elnökségi tagjának, Magyarország leghíresebb bukott kvízprofesszorának is az érdeklődését. "Kedvenc félmondatom a Puzsér-stáb oldaláról: "Puzsér, akinek a kampánya nem a gyűlöletre, nem a megosztásra és nem a hergelésre épül." Hány Puzsér létezik? Mert ez nem arról szól, akit megismertünk... - írta a politikus-nyelvzsonglőr közösségi oldalán.

Vágó és Puzsér viszonya finoman fogalmazva sem felhőtlen, korábban többször is erősen támadták egymást. A bukott kvízprofesszoron kívül azonban még egy nevezetes szereplő is is felbukkant a nagy előválasztási vita láthatárán.

A HVG kisújságírója a humoristát biztatta

"Én ezt azért nem venném a lelkemre. Amennyiben Horváth szerint troll vagy, akkor 1 db tevékenységgel máris többhöz értesz, mint ő" - ez volt az első hozzászólás Puzsér támadójellegű bejegyzése alatt. Kitől származik a vélemény? Nem mástól, mint a tüntetéseken Leninként pózoló HVG-s kisújságírótól, aki azonnal reagált a történtekre. "Nem a Robi írta, hanem a kampánycsapat rakta össze" - büszkélkedett a kampányoldal kezelője, hogy ők is el tudnak másokat küldeni a fenébe, ehhez nem kell Puzsérnak lenni.

- biztatta a fiatalokat a kisújságíró.

Ember legyen a talpán, aki a szombati vitából ki tudja bogozni, hogy ki kedvel kit, ki miért marja meg, vagy dicséri a másikat. Annyi mindenesetre biztos: bő fél év múlva rendezik meg az önkormányzati választást.