Személyesen köszönte meg Koko az adventi adományokat a gimnazistáknak

Ökumenikus Segélyszervezet
Vágólapra másolva!
2018. decemberében egy megható történet jutott el az Ökumenikus Segélyszervezethez: a Fasori Evangélikus Gimnázium 7.a osztályának diákjai úgy döntöttek, ők is csatlakoznak az Országos Adventi Adománygyűjtshez, bizonyítva, hogy a jótékonyságot nem lehet elég korán kezdeni. A 29 fős osztály minden diákja egyedül elment és saját zsebpénzéből vásárolt egy-egy 250 forintos szeretet.éhség. adománykupont a közeli Tesco áruházban.
Vágólapra másolva!

Kovács Koko István a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete – aki kezdetektől az áruházi adománygyűjtés arca - mikor meghallotta a történetet, úgy döntött, hogy

szeretné személyesen megköszönni a diákoknak, hogy ők is csatlakoztak az országos összefogáshoz.

A segélyszervezet önkéntesei által készített köszönő mézeskalácsszívekkel érkező olimpiai bajnok ökölvívó január 22-i, titkoban előkészített látogatása óriási meglepetés volt a diákok számára.

Kovács Koko István, Paparó Tamás és Gáncs Kristóf személyesen köszönte meg az adventi adományokat a példamutató gimnazistáknak. Fekete Dániel / MÖS

Kovács Koko István megköszönve a „kis adományozók" támogatását arról beszélt a gyerekeknek, hogy

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója szintén köszönetet mondott a diákoknak és az akciót mindenben támogató Ittzés Szilvia osztályfőnöknek. Hangsúlyozta:

A segélyszervezet adventi gyűjtése a „sok kicsi sokra megy" csodájáról szól: minél többen tesznek hozzá egy kicsit a gyűjtéshez, annál több rászorulónak tudunk együtt segíteni az ünnepeken túl is."

"A jótékonyság, a segítségnyújtás olyan mint a sport: nem lehet elég korán kezdeni." - mutatott rá Koko. Fekete Dániel / MÖS

Paparó Tamás, a TESCO Magyarország külső kommunikációs menedzsere a 9. éve nagy sikerrel zajló kuponos gyűjtés kulisszatitkairól mesélt a gyerekeknek.

Elmondta, hogy 2018. november 12. és december 24. között 265 ezer adománykupont vásároltak meg a TESCO áruházak kasszáinál, ami több mint 66 millió forint adományt jelent az Ökumenikus Segélyszervezet számára.

„Büszkék vagyunk arra, hogy immáron 9. alkalommal állhattunk egy olyan kezdeményezés mellé, amihez az egész országból minden korosztály tud csatlakozni!"