Két nap múlva egyeztet az ellenzék a nagy, közös listáról

EP plenáris ülés Sargentini jelentés
Strasbourg, 2018. szeptember 12. Az Európai Parlament képviselői szavaznak a Sargentini-jelentésről a parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 12-én. A képviselők a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el. (MTI/EPA/Patrick Seeger)
Vágólapra másolva!
Csütörtökön egyeztetnek az ellenzéki pártok a közös európai parlamenti listáról. A lista élén egy ismert, pártokhoz nem kötődő személy állna. 
Vágólapra másolva!

A Magyar Idők arról írt, hogy a szocialisták körében egy olyan javaslat körvonalazódik, amely szerint egy független párt égisze alatt jönne létre az eddig példa nélküli együttműködés. A közös listát egy ismert, pártokhoz szorosan nem kötődő közéleti személyiség vezetné. A Magyar Idők informátora konkrét nevet egyelőre nem kívánt említeni.

A listán szereplő jelöltek sorrendje lényegében a jelenlegi közvélemény-kutatási erőviszonyokat tükrözné, vagyis a Jobbikot követné az MSZP, amely után a DK jönne. A többi helyet paritásos alapon osztanák el. Ellenzéki berkekben maximum 12-13 mandátumra számítanak. Az előzetes elképzelések alapján a csütörtökit követné egy pénteki egyeztetés is, amely után az MSZP elnöksége is összeülne.

Egyértelmű tehát, hogy készül az elvtelen koalíció, amiben korábban a szélsőjobboldali nézeteket támogatók és Gyurcsány ultraliberálisai is összeborulnak.