Hat cirkuszolót kellett elvinniük a rendőröknek a Lánchídról

Vágólapra másolva!
Megírtuk, hogy tüntetők foglalták el kora este a Lánchidat, leállították a forgalmat, sok autós állt a dugóban miattuk. Miután ugyanis a Várkert Bazár előtti területre bejelentett gyűlés szervezője befejezettnek nyilvánította a rendezvényt, az onnan elindulók egy csoportja a Lánchídon cirkuszolt.
Vágólapra másolva!

A rendőrök többször felhívták a csoport tagjainak figyelmét, hogy viselkedésük jogszabályba ütközik, és saját testi épségüket is veszélyeztetik – írta a rendőrség honlapja. Mindazokkal szemben szabálysértési feljelentést tesznek, akik a felszólításnak nem tettek eleget.

A híd úttestjéről végül hat embert vittek el.

A rendőri intézkedés során a csoport egyik tagja az egyik intézkedő rendőrt hátulról meglökte, aki a földre esett. A férfit a rendőrök azonosították és az elkövetés helyétől nem messze elfogták. A 34 éves tolnai T. Jánost hivatalos személy elleni erőszak miatt állították elő.

Korábban egyébként két embert is előállítottak a Várkert Bazár előtti tüntetésről, ahol egy 37 éves dunakeszi és egy 36 éves budapesti férfi veszekedett és lökdösődött egymással.

Mint megírtuk, nagyjából negyven randalírozó mindenfajta engedély nélkül elfoglalta a Lánchidat kora este. Akik a botrányt csinálták, jól ismert figurák, az úgynevezett Ligetvédők között tűntek fel.

Arról is írtunk, hogy az Echo TV operatőrére is rátámadt egy tüntető. A 37 éves dunakeszi férfi először szidalmazni kezdte a stábot, majd megpróbálta a munkáját végző, a rendezvényről tudósító operatőr kezében lévő kamerát kiütni. P. Árpádot a rendőrök előállították és garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki.