Vágólapra másolva!
Felborult egy tonnányi kukoricával megrakodott traktor és ráborult egy 47 éves férfira egy Hajdúböszörményi tanyán. A férfi azonnal meghalt. A bíróság szerint a traktor tulajdonosa felelős a férfi haláláért, ugyanis nem figyelmeztetet a tanyán dolgozókat, hogy hogyan kezeljék azt. 
Vágólapra másolva!

A 47 éves férfi már régóta mezőgazdasági őstermelő volt. 2016. novemberében is egy tanyán dolgozott két társáva: kukoricát rakodtak. A 47 éves férfi a kukoricával megpakolt traktorral és a pótkocsival egy gazdasági épület mellé parkolt. Mivel esett az eső, úgy döntött, hogy a kukoricát nem a betonra terített fekete ponyvára borítják, hanem a pótkocsi oldalán lévő kitároló ablakokon keresztül engedik le.

Csakhogy ezek az ablakok beragadtak, ezért a 47 éves férfi flexszel vágott egy 15x20 centiméteres nyílást- ezen át ömlött ki a kukorica egy a nyílás alá rakott talicskába.

Amikor a kukorica ismét elakadt, a férfi kétszer is megemelte a platót, anélkül, hogy a pótkocsi oldalfalát megnyitotta volna. A kukorica végül újra ömleni kezdett, a férfi kiszállt a traktorból, odament a pótkocsihoz és annak ablakán eresztette ki a kukoricát a talicskába.

Miután a férfi harmadszorra is megbillentette a pótkocsit, a kukorica nem folyt ki abból, és a körülbelül 1 tonnányi takarmány feltapadt a pótkocsi bal felső sarkába.

Ekkor a férfi egyik társa éppen szólni akart neki, hogy ne billentse tovább a platót, amikor a pótkocsi zárt oldalának zuhant a súlyos tömegű kukorica. Akkora erővel csapódott neki az oldalfalnak, hogy a pótkocsi megbillent és oldalára fordult.

Forrás: Police.hu

A 47 éves férfi közvetlenül a pótkocsi mellett állt. Esélye sem volt: a pótkocsi maga alá temette és a helyszínen meghalt.

Tavaly a férfi elsőfokon egy év felfüggesztett börtönt kapott, ezt a döntést most a másodfokon eljáró bíróság helybenhagyta.

A mai tárgyaláson a bíró elmondta, hogy a rakodás alatt a vádlott nem szólt a két másik férfinak, hogy mire figyeljenek. A pótkocsi azért borulhatott fel, mert nem szabályszerűen emelték meg azt.

Az ítélet jogerős.