Százmilliókkal verte át az Omegát egy német menedzser

BENKŐ László
Budapest, 2017. december 28. Benkő László billentyűs a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Éveken át árusította Dél-Amerikában engedély nélkül az Omega lemezeit, miközben a jogdíjakból származó pénzt úgy elrakta, hogy abból egy fillért sem látott a zenekar. Az együttes német menedzsere végül mégsem kapott büntetést a csalásért. 
Vágólapra másolva!

Az Omega nemzetközi kiadóhoz igazolt, ekkor kapták meg a csaló menedzsert, egy Svédországban élő német férfit.


- mondta el a Blikknek a zenekar billentyűse, a 75 éves Benkő László

Így árulta engedély nélkül a lemezeket Brazíliában, Argentínában, sőt, egész Dél-Amerikában.

Hogy pontosan mennyi pénzt szedett így össze a menedzser, nem lehet tudni, de a zenekar tagja szerint nem kevés pénzről van szó.

„Nehéz már számszerűsíteni, amit kivett a zsebünkből, de talán

százmilliós nagyságrendről is szó lehet."

Benkő László Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Amikor kiderült a csalás, felkeresték a svéd rendőrséget, úgy próbálták megtalálni a csalót. De nem találták meg, éveken át hiába keresték a nyomozók.

- tette hozzá Benkő.

Beperelni viszont már nem tudták, ugyanis a férfi időközben meghalt.

A csalás ellenére sem panaszkodhat a zenekar, hiszen még mindig nagyon népszerű. Ráadásul az internet korában könnyebben kiderül, ha valaki jogtalanul használ fel dalokat. Igaz, akad kivétel.

„ December közepén tudtam meg például, hogy van egy perui férfi, aki minden este engedély nélkül használja fel és játssza le a számainkat. Valahol dicséret ez, de mégiscsak bosszantó, ha az embert meglopják " - mondja a billentyűs.