Enyhül az idő, hétfőn már kevesebb hó és eső lesz

esernyő
A kis táskában is könnyen elférő összecsukható esernyő az egész világot meghódította
Vágólapra másolva!
Vasárnap éjszaka és hétfőn már csak elvétve várható havazás, ha lesz is csapadék, akkor is inkább csak esni fog - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentésében.
Vágólapra másolva!

Vasárnap késő délután az ország túlnyomó részén borult marad az ég. A havazás, hószállingózás, az Alföld déli részén a helyenkénti havas eső, eső fokozatosan kelet felé szorul, és éjszaka a Tiszántúlon is megszűnik a tartós csapadék.

Hétfőn már csak a keleti országrészben fordulhat elő hószállingózás, de azért holnap se feledjék otthon az esernyőket. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Vasárnap estétől északnyugat és északkelet felől csökken a felhőzet, de a középső és déli országrészben csak hétfőn napközben szakadozik fel jelentősebben a felhőtakaró, addig arrafelé néhol időnként még szállingózhat a hó. Az északi szél többnyire mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de ahol kiderül az ég, és a táj hóval borított, -10 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -2 és +3 fok között várható.