Luxusvillában él, luxusautókkal jár a teskándi áljézus

Teskánd, Jézus jászla
Vágólapra másolva!
Egy Teskándon élő férfi „Jézus reinkarnációjának" tartja magát, amivel egy egész birodalmat épített fel maga körül. Szexért és pénzért azt ígérte, meggyógyítja híveit. Az adományokat viszont nem a rászorulóknak adta, hanem saját magára költötte a férfi, aki most egy fényűző villában él Teskánd jómódú környékén. Még mindig akad olyan, aki hisz benne. Felkerestük az áljézust.
Vágólapra másolva!

Teskánd egy nyugodt, rendezett falu Zalaegerszeghez közel. Fent a hegyen szebbnél szebb házak állnak egymás mellett. Egy helyi asszony azt mondja, nem igazán ismerték a "gyógyítót", Miklóst, de nem örülnek neki, hogy mellettük lakik.

– magyarázza a helyi nő, aki, elmondása szerint, szintén természetgyógyászattal foglalkozik, és úgy véli, hogy személy szerint rá is nagyon rossz fényt vet ez az ügy.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A helyi presszóban is a "gyógyító mesterről" beszélnek, mivel hallották az esetet a tévében. Mint kiderült, egyik beszélgetőpartnerem felesége a helyi postás, aki látásból ismerte Miklóst.

– emlékszik vissza felesége szavaira a férfi, aki pontosan tudta, hogy hol lakik az áljézus.

Felkeressük a házat, ami fent van egy magaslaton.

Egy könnyen felismerhető, több szintes villáról van szó. Mindenhol kamerák.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A ház körüli magas kerítésen nagyjából lehetetlen belátni. Látszik, hogy figyelnek a biztonságra. Egyik szomszédot sem őriz ilyen kiépített rendszer. Az is azonnal feltűnő, hogy egy fekete luxusautó áll a bejáróban, a postaláda pedig nyitva, tele borítékokkal. Becsengetünk, hátha tudunk beszélni a „mesterrel", de senki sem nyit ajtót. Az egyik szomszédja elmondása szerint

voltak furcsa dolgok a ház körül.

– mondja a férfi.

Mint kiderült, Miklós Teskándon nem gyógyított,

a zalaegerszegi Jánkahegyen tartotta a szeánszokat.

Az ottani háza egy eldugott kis utcában van, és közel sem olyan fényűző, mint az igazi otthona, viszont ott is kamerával ellátott csengőt szereltek fel a kapura. Itt is próbálkozunk. Persze hiába csengetünk, megint nem nyit ajtót senki.

A "gyógyító" valószínűleg próbál elbújni az emberek elől, a kerítésen lévő postaládáról is lesatírozták a nevét.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Egy közeli vendéglőben hihetetlennek tartják a történteket. Az egyik itt dolgozó nő elmondása szerint ő maga több mint 10 éve lakik a közelben, de fogalma sem volt róla, hogy mi történik a "mester" házában.

– mondja nevetve, majd hozzáteszi, kíváncsi lenne rá, milyen szöveggel tudott a férfi ennyi embert megbolondítani.

Van, aki a bukása ellenére még hisz az áljézusban

A gyógyító egyik jánkahegyi szomszédja is szívesen beszél velünk. Azt mondja, ő hallott a férfi körüli botrányról, de ő bízik Miklósban, mert ezen kívül csak jót hallott róla.

– mondja az asszony. Amikor azt kérdezzük, hinne-e Miklósban, kapásból rávágja:

"Igen, én adnék neki egy esélyt."

Ahogy korábban megírtuk, egy 65 éves teskándi férfi azt állítja, hogy ő „Jézus reinkarnációja". Több száz fős szektát alakított ki gyógyítást ígérve híveinek. Kiderült, hogy agykontrollal és érzelmi zsarolással csábítja az ágyába elsősorban a megtévesztett fiatal lányokat. Információink szerint a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság kuruzslás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.