Vágólapra másolva!
Egy megyére másodfokú, hét megyére és Budapestre pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A másodfokú figyelmeztetés Győr-Moson-Sopron megyére vonatkozik, míg Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Tolna, Vas és Veszprém megyében elsőfokú riasztás van érvényben.
Vágólapra másolva!

Szombaton északnyugat felől egy melegfront éri el az országot, ezért egyre nagyobb területen lehet számítani kisebb csapadékra.

Kezdetben többnyire havazásra számíthatunk, míg délután, késő délután északnyugat felől egyre több helyen lehet ónos eső, fagyott eső, havas eső, eső.

A Tiszántúlon és az északkeleti megyékben marad a havazás: 1-2 centiméter hó hullhat.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Éjjel többfelé eshet kisebb mennyiségű csapadék, a Tiszántúlon és északkeleten továbbra is hó, míg nyugatra vegyes halmazállapotú csapadék, esetleg eső.

Holnap marad a borongós idő, napközben kevésbé várható csapadék. Hajnalban és estétől azonban ónos eső, eső lehet nyugaton, míg a keleti részen az ónos eső mellett havazásra is van esély. A hőmérséklet +4 fokig melegszik, a szél élénk lesz.

Forrás: Időkép/Badkiki

Hétfőn szintén borult idő várható, esővel, az Északi-középhegységben pedig havazással. A hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul majd.

Kedden szakadozik a felhőzet, és egy kis napsütés is lehet, de szerdán már változóan felhős lehet az idő.