Egy év börtönre ítélték a 60 éves barcsi állatkínzót

A patakból kimentett kutyakölykök.
A patakból kimentett kutyakölykök.
Vágólapra másolva!
A Barcsi Járásbíróság 18 hónap próbaidőre felfüggesztett 1 éves börtönbüntetést szabott ki egy 60 éves barcsi állatkínzóval szemben. A bírósági végzés jogerős – olvasható a Kaposvári Törvényszék közleményében. 
Vágólapra másolva!

Az elítélt idős férfi 2018 novemberében két 4 hetes keverék kutyakölyköt dobott Barcson a Rinya patakba. A bíróságon azt vallotta, azért, hogy „megleckéztesse” azokat.

A 11 fokos vízben, az 5 méter magasságból bedobott kölykök valószínűleg megfulladtak volna, ha egy arra járó, szolgálaton kívüli rendőrtiszt az ebeket nem menti ki élve a patakból.

A patakból kimentett kutyakölykök Forrás: www.police.hu

2018. november 12-én délelőtt a szolgálaton kívüli alezredes, Kecskeméti Gábor kislányával épp kutyát sétáltatott a Rinya patak partján. Egy férfira figyeltek fel, aki épp a vizet bámulta. Odamentek hozzá, és amikor kérdőre vonták, a férfi azt mondta, hogy a kiskutyáit sétáltatta, amikor azok véletlenül beleestek a vízbe. A két kiskutya a növényzetben próbált megkapaszkodni és a vízfelszínen maradni.

A rendőrtiszt hazafutott egy merítőhálóért, majd a kislányával visszarohantak a patakpartra, és a háló segítségével kimentették a kölyökkutyákat a vízből.

A rendőr ezután értesítette a helyi állatmentőket, akik a menhelyre vitték a kiskutyákat. Mivel felmerült a gyanú, hogy a kiskutyákat a gazdájuk szándékosan dobta be a vízbe, feljelentést tettek, és a rendőrség ezután állatkínzás miatt indított eljárást a 60 éves barcsi férfi ellen.