Lapít a DK a Jobbik náci botránya után

Vadai Ágnes
Budapest, 2015. január 22. Vadai Ágnes, a Demokratikus koalíció alelnöke sajtótájékoztatót tart pártja ételosztásán Budapesten, a Blaha Lujza téren 2015. január 22-én. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Vadai Ágnes, DK-s képviselő - bár Sneider Tamás feleségének náci karlendítését elítélte - kitért a válaszadás alól, amikor a közös, ellenzéki, bevándorláspárti listáról kérdezték sajtótájékoztatóján. A balliberális pártok tehát továbbra is lapítanak az újabb antiszemita jobbikos ügy kapcsán, ismét ordító kettős mércéről tanúbizonyságot téve. Jellemző, hogy Soros blogja, a 444 mentegeti a szkinhed nevét - mint kiderült - még mindig használó Jobbik-elnököt.
Vágólapra másolva!

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője Varju László országgyűlési képviselővel tartott közös sajtótájékoztatót hétfőn, amelynek a végén újságírói kérdésekre válaszolt. A HírTV munkatársa arra volt kíváncsi, mi az álláspontja a DK-nak Sneider Tamás feleségének náci karlandítésével kapcsolatban.

"A Demokratikus Koalíció ezt korábban is kommentálta azzal, hogy számára nem elfogadható az ilyen magatartás" - így válaszolt a Jobbik ellenségének számító párt politikusa. Vadai arra a kérdésre viszont kitérő választ adott, hogy a leggusztustalanabb szélsőjobboldali szubkultúrába illő jelentsor akadálya lehet-e egy közös ellenzéki, bevándorláspárti EP-listának. "Párkérdésekben forduljanak az illetékesekhez" - szögezte le a Gyurcsány-párti politikus.

4:30-től látható, hogyan reagált Vadai a Jobbik elnökének náci botrányára:

Ahogy beszámoltunk róla, Sneider Tamás, Jobbik-elnök felesége náci karlendítéssel pózolt esküvői fotózásán. A két évvel ezelőtti felvételeken az látható, ahogy a párt képivselőcsoportjának jogásza kétszer is a hitleri mozdulatokat tett. Továbbra sem kerülik el tehát az antiszemita botrányok a Jobbikot: tavaly novemberben előkerült egy hangfelvétel, amelyen Szávay István, képviselő egy zsidő nő megverésével, és heftijének elferdítésével kérkedett. Az újabb kellemetlen ügy miatt megkerestük a párt sajtóosztályát, azonban választ egyelőre nem kaptunk tőlük. A balliberális média több mint fél napig hallgatott a példátlan esetről, csupán hétfőn fél kettő magasságában kezdett el vele foglalkozni, akkor is Sneider Tamás szempontjából tálalták a történteket. Az ATV és a 444 is elérte a jobbikos politikust, aki „szórakozásnak és poénkodásnak" minősítette a náci karlendítést. Nem feltétlenül meglepő, hogy a baloldali politikusok nem szívesen nyilvánulnak meg az ügy kapcsán, és az ellenzéki média a Jobbik pártját fogja a botrányban, hiszen komoly erők dolgoznak azon, hogy közös zászló alá tereljék be az összes ellenzéki pártot, a szélsőségesen liberális Gyurcsány-párttól az antiszemita Jobbikig.