Nagyon beteg kislánynak gyűjtenek, de még csak a pénz töredéke van meg

Vágólapra másolva!
Több tíz millió forintra lenne szüksége annak a kétegyházi kislánynak, aki még egyéves sem volt, amikor izomsorvadást diagnosztizáltak nála az orvosok. A család egy alapítvánnyal közösen pénzt gyűjt a kislány kezelésére. Eddig 8,5 millió forintot sikerült összeszedniük – írja a Magyar Idők. 
Vágólapra másolva!

Dicsa Noémi 2013 januárjában született komplikációmentesen, és hét hónapos koráig teljesen egészséges volt, éppen úgy fejlődött, ahogy kortársai. De akkor minden megváltozott: az anya, Seres Klaudia észrevette, hogy a gyerek nem akar felülni, és egyre kevesebbet mozog. A szülők orvoshoz fordultak, és kiderült, hogy a kislány gerincvelői izomsorvadásban szenved.

Ez a betegség halálos is lehet a gyerekeknék.

A legfontosabb az orvosok szerint, hogy a még épen maradt, vagy félig ép izmokat szinten tartsák. Ehhez sokat kell tornásztatni a kislányt, leginkább vízben.
Az orvosok egy speciális nevelést javasoltak a szülőknek, ahol rehabilitálni tudják Noémit, de a közelükben nem volt megfelelő intézmény, így a budapesti Mozgásjavító Óvodába kellett beíratniuk a kislányt. Azonban mindemellett sok mozgásjavító eszközre is szüksége van Noéminek. Van olyan ezek között, amiket még éjjel is hordania kell.

A család mindent megtett a kislányért, akinek ennek ellenére folyamatosan romlott az állapota, így egy injekciós gyógyszert, az úgynevezett Spinraza nevű szérumot javasolták az orvosok. Ebből a kislánynak az első évben négyet kell megkapnia, aztán minden évben egyet.

Viszont a gyógyszer nagyon drága: csak az első négy kezelés hetvenmillió forint, a többi pedig összesen 22 millió forint.

A család ezt az összeget nem tudja kifizetni, így elkezdtek pénzt gyűjteni az Együtt a Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott Gyermekeket Támogató Alapítvány segítségével.

Most elsősorban Noémi kezelésére gyűjtenek, de később szeretnék támogatni a hasonló sorsú gyereket is.

A szervezet alapítója, Seres-Baker Emanuéla a Magyar Időknek elmondta, hogy november óta folyamatosan érkezik pénz az alapítvány számlaszámára, de még mindig hiányzik hatvanmillió forint Noémi kezelésére.

– nyilatkozta Seres-Baker Emanuéla.

Aki szeretné támogatni Noémi felépülését, az az alapítvány 11733027-28360616 számú bankszámlájára tud pénzt utalni. Az utalás közleményébe elég az „Együtt a Kisangyalokkal” szöveget beírni.