Puzsér teljesen behódolt a nagy baloldali hazugságnak

Puzsér Róbert
Vágólapra másolva!
Az egypontos autósellenes főpolgármester-jelölt két hónapja még maximálisan ellenezte a szocialisták által erőltetett előválasztást, ma viszont az általa szoclib netwörknek nevezett régi baloldal szereplőinek a tenyerébe csapott. Jelen állás szerint kétfordulós lesz a casting, várhatóan jó sok balhéval. Két hónap kellett a magát eliten kívülről érkezőnek jellemző Puzsér Róbertnek a teljes önfeladáshoz. 
Vágólapra másolva!

Bár elsőre viccnek tűnt, úgy tűnik, végül a Liberálisok nem annyira komolyan vehető kétfordulós előválasztási javaslata lett a befutó a nagy ellenzéki hadd el haddban, igaz, nem abban a formában, ahogy Fodor Gáborék szerették volna. Csütörtökön Puzsér Róbert, humorista, és Karácsony Gergely, zuglói városvezető is közösségi oldalán büszkélkedett el, hogy

közös szándéknyilatkozatot írtak alá az MSZP-s Molnár Zsolttal a közös ellenzéki főpolgármester kiválasztását célzó előválasztás részleteiről.

Ez azért számít újdonságnak, mert több hónapja ezen ment a vita az ellenzék fővárosi köreiben. Bár a "Puzsér által posztolt dokumentum nem foglalja magában, a humorista hozzáteszi, hogy a Párbeszéd (Karácsony Gergely) és az MSZP (Molnár Zsolt, fővárosi elnök) elfogadta az előválasztásra vonatkozó feltételeit. A humorista kommentárjából a következők rajzolódnak ki:

  • "az MSZP, a Párbeszéd és a DK kiválasztja az általuk rendezett első fordulóban a közös jelöltet", aki
  • a második fordulóban - amit a tervek szerint júniusban tartanak - Puzsérral mérkőzik meg az ellenzéki főpolgármester-jelöltségért,
  • így mindenképpen egy ellenzéki jelölt lesz Tarlós István fideszes főpolgármesterrel szemben, valamint egy ellenzéki jelölt lesz valamennyi kerületben is.
  • Karácsonyék elfogadták Puzsér feltételeit (az online regisztrációról és szavazásról, az ötvenezer fős érvényességi küszöbről, az előválasztás semleges helyszínéről).

Karácsony ennél jóval szűkszavúbban intézte el a dolgot: Facebook-ján arról írt, óriási előrelépésnek tartja a fejleményeket. Arról nem ejtett szót, hogy csont nélkül elfogadták volna Puzsér feltételeit, csak a kétfordulós kiválasztást hozta szóba. Ismerve a magyar ellenzéket, a látszólagos nagy egység ellenére borítékolható, hogy komoly csatározások várhatóak az aspiránsok között, hiszen csak júniusban lesz meg a végleges jelölt. Ha meglesz.

Mi az üzenete Puzsér lépésének?

"Véget akarok vetni a polgárháborúnak!" - hirdette bejegyzésének vége felé Puzsér, amiből jól kirajzolódik, hogy már közel sem olyan elszánt a szoclib netwörk elleni harcában, mint korábban. Ahogy korábban beszámoltunk róla, a humorista nem is olyan régen egyértelműen elutasította az előválasztás intézményét, és a komplett régi baloldali elitet (MSZP, DK, Párbeszéd).

Nevetséges kommunikációs blöff az előválasztás

– az egypontos autósellenes programjával kampányoló Puzsér október közepén még így vélekedett a castingról, hogy aztán hozzátegye

Pár héttel később puhult az álláspontja a kérdésben, és elkezdett feltételeket szabni a szocialistáknak, és a Párbeszédnek. November közepén is ment a huzavona, hiszen az MSZP nem fogadta el az önjelölt polgármesterjelölt felvetéseit, amire kontrázott, és cserébe elfogadhatatlannak nevezte a szocialisták javaslatait. Sokáig nem sikerült nyugvópontra érnie a vitának: még december elején is burkoltan arról írt a humorista, hogy kiszállhat "az előválasztási komédiából." Ma viszont úgy néz ki, sikerült megállapodniuk egymással, ami komoly pozícióvesztést jelenthet az elit elleni harcát vívó Puzsérnak. Másképp fogalmazva: behódolt a régi baloldali elit akaratának, aminek egészen biztosan politikai következményei lesznek.