Míg az ellenzék rombolt, a Fidelitas a kereszténység mellett tett hitet

2018.12.18. 13:32

A Fidelitas hétfőn megmutatta az agresszív ellenzéki tüntetőknek, hogyan kell kulturáltan, méltósággal kiállni egy fontos ügy, a kereszténység mellett. Sinkovics Krisztiánt, az esemény egyik szervezőjét kérdeztük meg arról, hogyan látja a fáklyás megmozdulást. 

Ahogy beszámoltunk róla, tegnap fáklyás megemlékezést tartott a Fidelitas az üldözött keresztények melletti kiállás kifejezésére a budapesti Egyetem téren. Az eseményen közel százan vettek részt, a jelenlévők által magasba tartott fáklyák nagyon szép képet alkottak. Az Origo elérte Sinkovics Krisztiánt, az esemény egyik szervezőjét, soroksári képviselőt, aki elmondta, hogy felemelő érzés volt közösen, méltóságteljesen, békésen emlékezni,

főleg ezekben a napokban, amikor egy hangos kisebbség gyalázza keresztény értékeinket.

A Fáklyagyújtás az üldözött keresztényekért elnevezésű megmozdulás szervezője szerint méltatlan, hogy karácsony előtt néhány nappal, az adventi időszakban ellenzéki képviselők megrendezett, provokatív, megmozdulásokat szerveznek.

Megemlékezésünkön azt is megmutattuk, hogy az advent egészen másról szól.

- tette hozzá Sinkovics. A hogyan továbbról pedig úgy nyilatkozott, hogy a jövőben is minden lehetséges fórumon ki fognak állni az üldözött keresztényekért.

A Fidelitas "Fáklyagyújtás az üldözött keresztényekért" elnevezésű megemlékezése az Egyetem téri Kisboldogasszony-templom falánál lévő hősi emlékműnél 2018. december 17-én. MTI/Máthé ZoltánForrás: MTI/Máthé Zoltán

A hétfő esti megmozduláson felszólalt Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő, a Fidelitas elnöke, aki úgy fogalmazott, hogyha a keresztény közösségeket elpusztítják, megszűnik az egyén számára garantált szabadság, és mindaz, ami az életet tartalmassá és boldoggá teszi. Juhász Hajnalka, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője is beszédet tartott, leszögezte: Magyarország kiáll az üldözött keresztények mellett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK