Jobbikos politikai aktivisták zaklatták az Echo TV riporterét

Bohár Dániel
Vágólapra másolva!
Tegnap este dühös és ordibáló ellenzéki tüntetők "vonták kérdőre" Bohár Dánielt, az Echo TV riporterét a kunigundai MTVA-székháznál. Nem ez volt az egyetlen ilyen eset a köztelevízió épületénél, a Hír TV munkatársát is inzultálták.
Vágólapra másolva!

Vasárnap negyedik alkalommal tüntetett a hazai ellenzék, amelynek a végállomása az MTVA kunigundai székháza volt. Bár tegnap kora délután egy közös közleményben még arra kérték szimpatizánsaikat az ellenzéki pártok képviselői, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos, hogy őrizzék meg a tüntetés békés jellegét, estére egy két-háromszáz fős tömeget vezényeltek a köztelevízió épületéhez, ahol aztán pattanásig feszült volt a helyzet.

Az ordibáló tüntetők, és az őket hergelő képviselők által kialakított légkör nem igazán kedvezett az újságíróknak, többüket inzultálták. Bohár Dániel, az Echo TV riportere stábjával forgatni ment a helyszínre, ahol nem teljesen józan jobbikos politikai aktivisták kötöttek belé. A jobbikosok Bohár munkáját és munkahelyét illették kemény és durva szavakkal, azonban a riporter higgadtan reagált a provokatív megnyilvánulásokra.

- vázolta az álláspontját, majd felvetette, hogy a Jobbik politikai tevékenységét nem lehet kritikusan megközelíteni. Az addig elemében lévő politikai aktivisták rendesen megakadtak a felvetésen.

Árulkodó, hogy a "beszélgetést" Sneider Tamás, a Jobbik elnöke osztotta meg közösségi oldalán.

Ahogy beszámoltunk róla, nem ez volt az egyetlen ilyen eset a köztelevízió épületénél tegnap este, a Hír TV munkatársát is inzultálták. A televízió internetes felülete a következőket írta az esetről: "Támadólag léptek fel a tüntetők a Hír TV munkatársaival szemben, ezért az MTVA-székház bejáratától mintegy 50 méterre kapcsolhattuk csak tudósítónkat este tízkor."