MTVA-vezérigazgató: Az országgyűlési képviselők visszaéltek hatalmukkal

Papp Dániel
Vágólapra másolva!
Nyilatkozatban reagált az MTVA vezérigazgatója a köztelevízió székházában tegnap este történtekre, amelynek során ellenzéki politikusok megpróbálták zavarni az adást és a televízió munkatársait. Papp Dániel leszögezte, hogy a képviselői jog nem egyenlő azzal, hogy a kollégákat zavarják a munkában. 
Vágólapra másolva!

"Ellenzéki országgyűlési képviselők képviselői jogukra hivatkozva egy tüntetés után, késő este bejutottak az MTVA székházába" – idézte fel a vasárnap este történteket Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója (MTVA). Kitért arra, hogy a biztonsági vezető elmondta a képviselőknek tegnap este a székházban, hogy a képviselői jog nem egyenlő azzal, hogy a kollégákat zavarják a munkában. Kifogásolta, hogy ennek ellenére az

országgyűlési képviselők szerintünk visszaéltek a hatalmukkal, hiszen nemcsak bejöttek, hanem zavarták, zaklatták a kollégákat, és megpróbáltak olyan védett helyiségekbe is bemenni, ahova egyébként a szabályzat alapján tilos.

- folytatta Papp, aki hangsúlyozta, hogy képviselők megpróbálták megzavarni az adást, erőszakkal próbáltak a stúdiókba is bejutni, „ekkor intézkedtek a kollégáink." Az MTVA vezérigazgatója úgy véli, hogy

főként az országgyűlési képviselők azok, akiknek a törvényeket be kellene tartaniuk,

„hiszen itt is törvénytisztelő állampolgárok dolgoznak, családapák, családanyák, akik nyilván nem szeretnének zaklatások közepette nyilatkozni, nem szeretik, ha valaki hamis tűzriadót indít el, vagy ha kiadják a mobiltelefonszámukat."

– jelentette ki a vezérigazgató.

Mint ismeretes, tüntetők egy csoportja vasárnap délután a Hősök teréről a III. kerületi Kunigunda utcába, az MTVA épületéhez vonult. Több ellenzéki képviselő még vasárnap este bement az épületbe, azzal a céllal, hogy követeléseiket beolvassák a közmédiában Közülük többen is bent éjszakáztak az épületben. Az MTVA az országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogon való túlterjeszkedés miatt feljelentést tett a rendőrségen a közmédiánál demonstráló ellenzéki képviselők ellen.