Fáklyás megemlékezést tartott a Fidelitas az üldözött keresztényekért

2018.12.17. 21:26

Fáklyás megemlékezést tartott a Fidelitas az üldözött keresztények melletti kiállás kifejezésére Budapesten.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke, kormánypárt országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, a keresztény vallás szabad gyakorlása nem magától értetődő, hiszen mintegy száz ország keresztényeinek az ünnepi készülődés megaláztatást, fenyegetést jelent.

Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő beszél a Fidelitas „Fáklyagyújtás az üldözött keresztényekért" elnevezésű megemlékezésén, az Egyetem téri Kisboldogasszony-templom falánál lévő hősi emlékműnél 2018. december 17-énForrás: MTI/Máthé Zoltán

Magyarország kormánya segítő kezet nyújt az üldözött keresztényeknek, és példát ad arra, hogy Európán kívül a keresztények nemcsak jobb körülmények között élhetnek, hanem hitükben is megmaradhatnak - közölte.

Úgy fogalmazott, hogy ha a keresztény közösségeket elpusztítják, megszűnik az egyén számára garantált szabadság és mindaz, ami az életet tartalmassá és boldoggá teszi.

Juhász Hajnalka, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője tudatta:Magyarország kiáll az üldözött keresztények mellett.

A Fidelitas megemlékezéseForrás: MTI/Máthé Zoltán

Ezt mutatja a múlt héten elfogadott Hungary helps is, amely a humanitárius programoknak ad törvényi keretet - emelte ki.

Úgy vélekedett, a segítséget kell helybe vinni, nem a bajt beengedni Európába. A magyar kormány ezért olyan segítséget próbál nyújtani, amely lehetővé teszi, hogy az üldözött keresztények a szülőföldjükön maradhassanak - tette hozzá.

Bagi Barna, a megemlékezés főszervezője azt mondta, 300 millió keresztényt üldöznek, és évente 90 ezer keresztényt gyilkolnak meg a hite miatt. Úgy fogalmazott, hogy Európában egyesek úgy gondolják, a haladás záloga a kereszténység kiszorítása a közéletből, pedig a haladás és a szabadság záloga a hit.

KAPCSOLÓDÓ CIKK