Lenin-szobornak hitte magát az álhírgyár propagandistája

Vágólapra másolva!
A neves hazai álhírgyár, a hazugságokkal hetente lebukó hvg.hu kisújságírója egy olyan képet töltött fel a közösségi oldalára, amin éppen füstben úszik a randalírozó ellenzéki tüntetők fölött. Olyan benyomása van az embernek, mintha egy Lenin-szobor tért volna vissza. 
Vágólapra másolva!

Egy pillanatig úgy érezhette magát szerdán a randalírozó pár száz fős tömegben az egyik hazai álhírgyár kisújságírója, hogy igazából ő vezeti az egész tüntetést. Annyira megtetszett neki a saját magáról szóló fotó, hogy rögtön közösségi oldalának a vezető képévé tette.

Forradalmárnak gondolta magát a kisújságíró Forrás: Origo

Talán még Leninnek is képzelte magát. Lenin-szobornak mindenképp. Jól látszik, pontosabban azt szeretné mutatni, hogy nem szenved önbizalomhiányban. A tüntető kisújságíró volt az, aki azt kívánta teljes szerkesztőségünknek, hogy erőszakoljon meg minden dolgozót valaki.

Mindenesetre facebook-oldalán gyorsan próbált támogatókat szerezni cikkünk megjelenése után. Szánalmas magyarázkodásba kezdett, hiszen ismét veszélyben érzi állását, gazdái információink szerint folyamatosan a kirúgásán gondolkodnak. Szerinte a kép Délacroix-i ihletettségű (Úristen, a perifériára szorult, frusztrált kisújságíró és Délacroix, egy sorban, egy mondatban...) és gyorsan elkezdett támogató hozzászólásokat gyűjteni a Soros-tüntetés szimpatinzásai közül. Ebben sikeres, nem kizárt, estére már százan esetleg kétszázan fogják megnyugtatni, hogy igen, elhiszik a hazugságait, ő nem is tüntetett tegnap.

Botkát is megnevetette

A napokban egyébként egy sajátos kép bukkant fel a HVG munkatársának közösségi oldalán: elméletileg egy Botka László-mentegető interjú elkészítésére volt kirendelve, azonban a felvételen az látható, ahogy a szeviépes botrány miatt cudarul álló politikus látványosan felröhög, kicsattanóan jó a kedve.

A kisújságíró azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy a nyíltan zsidózó Szávay Istvánnak a szolidaritását fejezte ki.