Vádat emeltek a Dózsa György úti halálos baleset okozói ellen

Dózsa György út gázolás
Összeroncsolódott személyautók egy buszmegállóban a fővárosi Dózsa György út és Kassák Lajos utca kereszteződésében 2017. május 15-én. A két karambolozó autó egyike a buszmegállóba csapódott, egy ember meghalt, kettő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A balesetben összesen hatan sérültek meg, az egyik roncsból két embert kellett kivágniuk a tűzoltóknak.
Vágólapra másolva!
A vádirat szerint egy 41 éves férfi, jogosítvány nélkül, a megengedett 50 helyett legalább 135-tel, vagy még annál is gyorsabban ütközött neki egy másik autónak, amely ettől egy buszmegállóba csapódott. A 2017-ben történt balesetben két ember halt meg.
Vágólapra másolva!

A kereszteződésbe pont egyszerre ért oda két autós, az egyik, amelyik nagyon gyorsan ment, és a másik, amelyiknek ugyan elsőbbséget kellett volna adnia, de pont azért, mert a másik autó nagyon gyorsan jött, esélye sem volt arra, hogy időben észlelje.

A 2017-es baleset Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Mindkét autó felsodródott a járdára, és elütött három gyalogost.

A balesetben a kanyarodó autó egyik utasa olyan erővel zuhant ki az autóból, hogy a helyszínen azonnal, a másik utas nem sokkal később a kórházban meghalt, a sofőr pedig életveszélyes állapotban került kórházba. Három gyalogos is megsérült. A száguldozó autó sofőrje apró sérülésekkel megúszta.

A gyorsan érkező férfi és a másik kocsi sofőrje ellen is vádat emeltek.

A baleseten kívül a vádiratban szerepel egy másik eset is. Az, ami miatt a száguldozó sofőr jogosítványát elvették. Akkor a vád szerint a férfi a kocsijával majdnem elsodort egy biciklist, akit ezután az utasával együtt megvertek.