Megtiltották a magyar kormánynak, hogy Brüsszelben kampányoljon

VERHOFSTADT, Guy; KOVÁCS Zoltán
Budapest, 2018. november 28. Kisteherautó óriásplakáttal a Miniszterelnökség előtt, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivő mutatott be a Kormányinfó sajtótájékoztatón 2018. november 28-án. Az angol felirat jelentése: "Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta… de Guy Verhofstadt azt mondja: „nincs bevándorlási válság” (2018.04.07.) Ez ostobaság!" MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A magyar kormány a bevándorlást támogató politika negatív következményeire, így a terrortámadásokban meghalt európaiakra akarta felhívni a figyelmet egy kisteherautón elhelyezett plakáton. Brüsszelben a helyi hatóságok azonban megakadályozták ezt.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Magyarország kormányának a kisteherautója az Európa Unió és Belgium fővárosában egy plakátkampány keretén belül hívta fel a helyi közvélemény figyelmét a brüsszeli elit elhibázott migrációs politikájára, illetve Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) nevű EP-csoport jelenlegi vezetőjének a felelőtlen kijelentéseire.

A plakáton az áll angol nyelven, hogy:

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arról számolt be közösségi oldalán, hogy

tegnap belga rendőrök állították meg a kisteherautót, és arra kényszerítették a sofőrjét, szerelje le a feliratot, és az esetről még felvételt sem lehetett készíteni.

– tudatta Dömötör.

A parlamenti államtitkár szerint ez teljeséggel elfogadhatatlan.

A plakátos autó a véleménynyilvánítás jogszerű és fontos eszköze, és a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy a magyarok véleménye is megjelenjen ebben a vitában

– tette hozzá.