Botkáék a Szeviép mellett másik csődbe ment cégbe is tolták a pénzt

Vágólapra másolva!
A szocialista vezetésű szegedi önkormányzat nemcsak a Szeviépbe, hanem Csongrád megye egy másik csődbűncselekményben érintett építkezési vállalkozásába is tolta a százmilliókat – írja a PestiSrácok a birtokába került dokumentumok szerint. Míg az egy hete elítélt Botka környezetéhez tartozó cégvezetőkhöz több megbízásból összesen durván 21 milliárd forint vándorol 2004 és 2010 között, addig a K'Art Építő Zrt. hódmezővásárhelyi építési vállalkozást egy év alatt, két projektben közel 700 millió forint értékű munkával támogatták meg.
Vágólapra másolva!

A K'Art gyakorlatilag ugyanúgy járt el, mint a Szeviép, csak kicsiben: elnyerte a közbeszerzéseket, felvette a százmilliókat, majd csődbe ment úgy, hogy nem fizette ki az alvállalkozóit – írja a Pesti Srácok.

A K'Art cégcsoport ellen 2008-ban feljelentést tett a hódmezővásárhelyi önkormányzat, melynek vezetője akkor Lázár János polgármester volt. A város független igazságügyi műszaki szakértői véleményt kért, amely megállapította, hogy a cég túlárazta az elvégzett munkát, és szerződést is szegett. Az önkormányzat nem is fizette ki a vitatott számlákat.

A K'Art Építő Zrt.-t 2013-ban felszámolták, úgy, hogy összesen 60 alvállalkozó számlája maradt kifizetetlen. Sokan közülük csődbe is mentek. 2017-ben a Csongrád Megyei Főügyészség csődbűntett miatt emelt vádat két felszámolóbiztos ellen, akik úgy mondtak le 100-150 millió forint követelésről, hogy arra nem volt joguk, és ezzel az alvállalkozóknak jelentős kárt okoztak. A büntetőper 2017 júliusában kezdődött a Szegedi Járásbíróságon.

A következő tárgyalást január végén tartják.