Erőszakkal akarják lenyomni az európaiak torkán a migránsok befogadását

politics TOPSHOTS Horizontal
A policeman checks a migrant during a disembarkment from the Italian Coast Guard vessel "Diciotti" at the port of Pozzallo, Sicily on June 19, 2018, following a rescue operation of migrants and refugees at sea. (Photo by Giovanni ISOLINO / AFP)
Vágólapra másolva!
Bár egyre többen lépnek ki az ENSZ migrációs csomagjának előkészítési folyamatából, a nemzetközi szervezet továbbra is erőltetné a bevándorlók számára a különböző előjogok biztosítását. Ilyen például, hogy lényegében ugyanolyan szolgáltatásokra lenne jogosult egy illegális bevándorló a befogadó állam részéről, mint amire egy adófizető, dolgozó állampolgár. De a csomag tartalmazza, hogy képzési programokban készítenék fel a migránsokat az utazásra. Azaz lényegében ezáltal is ösztönöznék azt, hogy hagyják el hazájukat. Nem csoda hát, hogy már júliusban kilépett hazánk a csomag előkészítési szakaszából, amelyet azóta számos másik ország is követett. Az Európai Unió is sorra áll elő a „jobbnál jobb” ötletekkel. December elején újra szavazhat az EP a migránsvízumok ügyében, amely alapján a külképviseletekről, ellenőrzés nélkül, gyorsított eljárás keretében hozhatnák be a bevándorlókat az EU-ba. Nem törődve semmilyen biztonsági kockázattal, és ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen korábban az Origo is megírta a név nélküli, migránskártyák ügyét, amely szintén kiváló meghívó a bevándorlóknak. 
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Genfben tárgyalt António Vitorinóval, a Nemzetközi Migrációs Szervezet főigazgatójával.

A külügyminiszter kijelentette, hogy Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy a csomag teljes mértékben ellentétes Magyarország érdekeivel, mert az a migrációra inspirál, ahelyett, hogy a folyamatok megállítását tűzné ki célul.

Forrás: MTI/Kkm/Mitko Sztojcsev

– fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy eközben Európa környezetében mintegy 30-35 millió olyan ember él, aki élethelyzetéből adódóan könnyen hozhat olyan döntést, hogy elhagyja otthonát.

– Nem fogunk fizetni, hogy képzéseket tartsanak a jövő migránsainak, (...) nem fogjuk eltitkolni, hogy a tömeges migrációnak komoly biztonsági következményei vannak, és nem fogunk ugyanolyan szolgáltatásokat biztosítani a migránsoknak, mint az adófizető magyar állampolgároknak – hangoztatta a miniszter.

Mit tartalmaz a Soros-paktum?

Az ENSZ a migrációt továbbra is alapvető emberi jogként akarja beállítani, holott nem az. És mindeközben a migrációhoz fűződő, nem létező jogokat fölébe akarja helyezni annak a valóban létező emberi jognak, hogy minden embernek joga van a saját hazájában biztonságban élni

– mondta korábban Szijjártó Péter.

Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Négy tűrhetetlen elem is belekerült a javaslatba, ezek a következők:

  • Függetlenül a jogi státusuktól, a migránsoknak az egész útjuk során minden szolgáltatást biztosítani kell a tranzitországokban és a célországban is.
  • A javaslat szerint nem szabad különbséget tenni egy ország adófizető polgárai és a migránsok között a számukra nyújtott állami szolgáltatások tekintetében.

    Ez azt jelentené, hogy egy évtizedek óta Magyarországon dolgozó és adót fizető magyar ember és egy határsértéssel érkező illegális migráns ugyanazokra a szolgáltatásokra lenne jogosult az állam részéről.

  • Vitatható elem továbbá, hogy a csomag teljes mértékben zárójelbe teszi az emberek jogát a biztonsághoz, mert meg akarja tiltani, hogy a migránsok személyes adatait, amelyeket a számukra nyújtott szolgáltatásokhoz gyűjtenek a szolgáltatók, átadják a kiutasításokkal foglalkozó bevándorlási hatóságoknak. Vagyis hiába lehetne tudni, hogy illegálisan tartózkodnak egy országban, nem lehetne kiutasítani őket.
  • További meghökkentő agymenés a csomagban, hogy már a migránsok megindulását megelőzően képzési programokat indítanának nekik.

A fentiek miatt Magyarország július közepén – az Egyesült Államok után – kilépett az ENSZ migrációs csomagjának előkészítéséből.

Sorra lépnek ki a Soros-paktumból

Hazánk után sokan kiléptek a Soros-paktumból, és ahogy arról korábban írtunk, lassan lehetetlen követni, hogy melyik ország mikor lépett ki a december elején a marrákesi csúcstalálkozón szavazásra bocsátott globális migrációs ENSZ-paktum jóváhagyási folyamatából. Az elmúlt napokban előbb az ausztrál miniszterelnök jelezte, hogy mivel a dokumentum elfogadása veszélyezteti hazája biztonságát, ezért nem fogja aláírni azt, később pedig Lengyelország és Izrael tett ugyanígy.

A fenti országokon kívül eddig az Egyesült Államok, Magyarország, Ausztria, Bulgária, Csehország állt fel a tárgyalóasztaltól, nem lenne túl nagy meglepetés, ha a lista rohamosan bővülne még tovább.

Az Európai Parlament liberálisai migránsvízummal is ösztönöznék a migrációt

Mint ismeretes, az EP szocialistái humanitáriusnak hazudott, valóján a Soros-tervet előmozdító vízummal segítenék a bevándorlók EU-ba telepítését. A dologban az is érdekes, hogy egyszer már leszavazta a migránsvízum bevezetésére vonatkozó javaslatot az Európai Parlament, azonban a baloldali bevándorláspárti erők elérték, hogy a jelentés újra bekerül egy parlamenti bizottság, majd decemberben a plenáris ülés elé.

A migránsvízum elfogadása azért ilyen fontos a sorosistáknak, mivel annak elfogadása azt jelentené, hogy a migránsok már egy harmadik ország konzulátusán is igényelhetnének olyan vízumot, amivel ellenőrzés nélkül, gyorsított eljárás keretében az EU területére léphetnének.

Forrás: Getty Images/Antonio Masiello

A javaslat szerint a migránsvízum kiadásának nem lenne feltétele annak megvizsgálása, hogy a kérelmező valóban jogosult-e a védelemre, vagy csak gazdasági bevándorló, mert a vizsgálatot csak abban az országban kellene elvégezni, ahová a vízummal belép az EU területére.

Ez újabb lehetőséget adna a bevándorláspárti erőknek, hogy még több migránst hozzanak be Európába.

Annak kapcsán, hogy a múltkori leszavazást követően ismét szavaznak a migránsvízumokról, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Hozzátette azt is, hogy az ENSZ-paktum nem válhat a nemzetközi jog részévé, mert a közép-európai államokon kívül több fontos ország is elutasítja azt, például az Egyesült Államok, Ausztrália és Izrael.

A migráció kérdésében a májusi európai parlamenti választás lesz a meghatározó európai szinten

– tudatta.