Óriási fölénnyel vezet a Fidesz, eltűnőben a Jobbik

politics INTERIOR POLICY Horizontal
A supporter holds a sign of the governing FIDESZ party in front of the Hungarian Parliament as the Hungarian Prime Minister delivers a speech in Budapest on March 15, 2018, during the official commemoration of the 170th anniversary of the 1848-1849 Hungarian revolution. Tens of thousands of Hungarians took to the streets Thursday in separate national day demonstrations to both voice support for, and protest against, Prime Minister Viktor Orban, as an election April 8 nears. / AFP PHOTO / Attila KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Továbbra is óriási fölénnyel vezet a Fidesz-KDNP a pártok versenyében, miközben az ellenzéki térfélen senki sem erősödik, sőt a Jobbikot már az MSZP is lehagyta - derült ki a Závecz Research legfrissebb kutatásából. 
Vágólapra másolva!

Nem mozdult a Fidesz támogatottsága, a múlt havival azonos, 36 százalékos a kormánypárt híveinek aránya. Az MSZP tábora sem változott hónapok óta – most is 7 százalékos –, ennek ellenére a pártrangsor harmadik helyéről – igaz, holtversenyben – a második pozícióba került - derült ki a Závecz Research felméréséből. Ez a helyzet a Jobbik folyamatos visszaesése miatt alakult ki, a pártnak egy hajszállal ismét kisebb lett a tábora – a múlt havi 8-ról 7 százalékra csökkent.

Forrás: Závecz Research

A Demokratikus Koalíció megtartotta az előző hónapban elért 5 százalékos táborát. Az LMP-nek, a Kétfarkú Kutyapártnak, a Momentumnak novemberben 3-3 százaléka van, október óta mindegyikük javított 1-1 százalékpontot.

A Párbeszéd a választások óta 1 százalékon áll,

a Mi Hazánk Mozgalomnak pedig a megalakulását követően minden hónapban ekkora volt a támogatottsága. A pártnélküliek aránya egy kicsivel csökkent, most 33 százalék.

Forrás: Závecz Research

A biztos pártválasztók körében is jelentős a Fidesz előnye, jelenleg 55 százalékos a tábora.

A Jobbik és az MSZP ebben a csoportban is közel egyforma, 12 illetve 11 százalékosak. A Demokratikus Koalíció az aktív pártválasztói csoporton belül 8 százalékot ér el, s a bejutási küszöbértékre, 5 százalékra érkezett a Momentum is. A biztos szavazói körben azonos szinten, 3-3 százalékon áll az LMP és a Kétfarkú Kutyapárt, a Párbeszédnek és a Mi Hazánk Mozgalomnak pedig 1-1 százaléka van itt - ezek a legérdekesebb eredményei a ZRI Závecz Research Intézet november közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának.