Gyurcsány Ferenc felesége elszólta magát: ismeri a körözött bolgár üzletembert

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc
Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc.
Vágólapra másolva!
Dobrev Klára korábban tagadta, hogy ismeri az Interpol körözési listáján szereplő bolgár házaspárt, tegnap viszont egy baloldali rendezvényen azt mondta, megszakította velük a kapcsolatot. Itt az újabb meredek fordulat a Gyurcsány-házaspár botrányában!
Vágólapra másolva!

„Még a kérdés is olyan, hogy azt hiszem, hogy per elé kell nézni" – így reagált Dobrev Klára a Baloldali Baráti Kör hétfői rendezvényén az Echo TV-nek arra a kérdésére, hogy az Interpol körözési listáján szereplő bolgár üzletember által eltüntetett 600 milliárd forintból került-e Magyarországra esetleg a Demokratikus Koalícióhoz. Gyurcsány Ferenc felesége korábban tagadta, hogy ismerte Cvetan Vaszilevet, és feleségét, Antoaneta Vassilevát. A rendezvényen azonban némileg váratlanul arra utalt, hogy miután kiderült a "tisztességtelenség", megszakította velük a kapcsolatot.

Értelemszerűen megszakítani a kapcsolatot csak azzal lehet, akivel volt valamiféle összeköttetés, így nem igazán lehet másképp értelmezni a történteket, minthogy Dobrev akaratlanul elismerte, amit eddig nem: ismerte a körözés alatt alá bolgár házaspárt.

Fidesz: Fejezze be Dobrev a hazudozást!

A Fidesz tegnap arra szólította fel Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferenc DK-elnök feleségét, hogy fejezze be a hazudozást a Gyurcsány család üzleti kapcsolatairól. Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő újságírók előtt arról beszélt, hogy a Gyurcsány család üzleti partnerei, és sajtóértesülések szerint barátai a mintegy 600 milliárd forintot ellopó bolgár Vaszilev házaspár ellen nemzetközi körözést adott ki az Interpol.

- tette hozzá Budai.

Az Interpol körözi a bolgár házaspárt

A botrányt a Ripost robbantotta ki múlt héten, amikor arról cikkezett, hogy az Interpol a lehető legmagasabb, Vörös Riasztás fokozaton adott ki elfogatási parancsot a Gyurcsány Ferenccel is üzletelő Cvetan Vaszilev ellen, aki bűntársaival együtt közel kétmilliárd eurót lopott el. A Demokratikus Koalíció még aznap reagált a hírre, perrel fenyegették meg a leleplező írás megjelentetőjét. A portál azonban tovább görgette a botrányt azzal, hogy megírta,

a kétes módon megszerzett összeget felesége, a Dobrev Klárával baráti kapcsolatot ápoló Antoaneta Vassileva svájci ingatlanokba fektette.

Vassilevának négy bankszámlája is van Svájcban, amelyekről egy villa mellett egy, a Genfi-tó partján elhelyezkedő régi arisztokrata család palotáját is megvásárolta. A bolgár nőtől egyelőre hétmilliárd forint értékű vállalati részvényt, húsz egyéb bankszámlát, négy gépjárművet, 288 festményt, tizenhat ingatlant foglaltak le a bűnüldöző hatóságok Szófiában. Mivel Dobrev nem ismerte el a kapcsolatot, a bulvárlap újabb cikkel jelentkezett, amiben azt mutatták be, hogy a cégbírósági iratok szerint a Gyurcsány-Dobrev házaspárnak szoros üzleti kapcsolata, közös cége (Cellum Bulgaria AD) van a nemzetközi körözés alatt álló Vaszilev családdal.