Letartóztatták a nyíregyházi késelő

Vágólapra másolva!
Letartóztatták azt a 42 éves mátészalkai férfit, aki csütörtökön megtámadott és késsel életveszélyesen megsebesített egy eladót Nyíregyházán. A támadó csak azért hagyta abba a szurkálást, mert a szomszédos bolt eladója meghallotta a nő sikoltozását, és a kirakaton át bedörömbölt. A késelő férfi akkor el tudott elmenekülni.
Vágólapra másolva!

A rendőrök a támadás után azonnal keresni kezdték. Végül pénteken, az otthonában fogták el a 42 éves mátészalkai férfit, akit kihallgattak, most pedig

előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője, Sörös László az MTI-nek elmondta, hogy az anyagi problémákkal küzdő férfi a ruhájába rejtett késsel és egy riasztópisztollyal ment be a nyíregyházi ruhaüzletbe.

Vásárlást színlelve több női ruhát is kért az eladótól, majd a kiválasztott ruha becsomagolása közben a fegyverrel rátámadt az alkalmazottra.

Először elővette a riasztó pisztolyt, mire az eladó ijedtében segítségért kiáltott, erre a férfi a pisztoly markolatával arcon ütötte őt.

A nő próbálta magáról lerúgni a férfit, aki ismét megszúrta, de ezúttal a combján.


A nő sikoltozására a közelben lévő férfi figyelt fel, és a nő segítségére sietve bedörömbölt a kirakaton. Kihívta a rendőröket, mialatt a támadó elmenekült.

A nőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Sörös László hozzátette, a bíróság szerint tartani lehetett attól, hogy a férfi elrejtőzik, ezért rendelték el a letartóztatását.

A férfi és az ügyvédje is fellebbezett, ezért a végzés még nem jogerős.