Vigyázat! Álkéményseprők csalnak ki pénzt Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Vágólapra másolva!
Csalók járják Jász-Nagykun-Szolnok megyét. Azt mondják magukról, hogy kéményseprők, pénzt kérnek a kémények ellenőrzéséért, de nincs megfelelő szaktudásuk, megtévesztik az embereket és hamis biztonságérzetet kelthetnek. 
Vágólapra másolva!

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Németh Ádám az MTI-nek elmondta, hogy az egész megyében a katasztrófavédelem kéményseprői végzik a lakossági kémények ellenőrzését és tisztítását. A kéményseprés a magánszemélyeknek ingyenes, és csak a gazdálkodó szervezeteknek kell fizetniük érte.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a katasztrófavédelem kéményseprői minden esetben fényképes igazolványt mutatnak és kéményseprő feliratú egyenruhát viselnek.

Ráadásul január elsejétől a kéményseprők időpont-egyeztetés után keresik fel a családi házakat. Ehhez időpontot egyeztetni a 1818-as, ingyenesen hívható telefonszámon vagy a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon lehet.

A társasházakban lakóknak viszont nem kell időpontot foglalniuk, hozzájuk automatikusan érkezik a kéményseprő, hogy elvégezze az ingyenes ellenőrzést.

Németh Ádám azt kérte, ha bárki megtud valamit a csalókról, hívja a rendőröket a 112-es számon.