Most a Hír TV-ről hazudtak a balliberális álhírgyárak

fake news, álhírek, illusztráció
Vágólapra másolva!
Ismételten beállt az álhírgyártásba a 24 nevezetű álfüggetlen balliberális portál és a folyamatosan tarháló Index. Most azt találták ki, hogy a Hír TV internetes oldalán eltüntették a 2015. február 5-e utáni híreket. Persze ebből egy szó sem igaz. Korábban azzal bukott le az egyik fake news gyár, hogy pénzt fizettek hajléktalanoknak, egy másik ellen pedig Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke nyert pert a sorozatos hazugságok miatt. 
Vágólapra másolva!

Több fake news portál is azt állítja, hogy a Hír TV eltüntette a G-nap (2015. február 5.) utáni híreket, műsorokat. Nem tudni, hogy a szemükkel van-e baj,

hiszen a Hír TV címoldalán főhelyen ott van nagy betűkkel, hogy Archívum, amelyben minden G-nap utáni hír és műsor megtalálható,

még az a Célpont című műsor is, amelynek az a címe, hogy „Így loptok ti!”. A Hír TV tehát nem tüntetett el semmit – írta a Magyaridők.hu. Kíváncsian várjuk, mennyi idő alatt tünteti el az Index és a 24.hu a hazug cikkeket – olvasható a portálon.

Szakmányban gyártják az álhíreket

Nem ez az első eset, hogy az előbb említett fake news portálok szakmányban gyártják az álhíreket. Korábban arról írtunk, hogy a 24 nevezetű álfüggetlen balliberális portál egyszer

azzal bukott le, hogy pénzt fizettek hajléktalanoknak, hogy hazudjanak.

Összhangban az ellenzék országos szintű hajléktalanőrületével, arra mentek rá a magyar fake news kisiparosok, hogy a fideszes vezetésű csepeli önkormányzat alkalmazottjai milyen brutálisan bánnak az utcán élőkkel. Csakhogy most kiderült, rendhagyó módon pénzzel és egy kis alkohollal próbálták rávenni a hányttatott sorsú embereket arra, hogy a csepeli vagyonőrökre terhelő vallomást tegyenek. A pénz kifizetését egyébként a portál főszerkesztő-helyettese megerősítette az ATV egyik műsorában. És ha már álhírgyártás: korábban a 24 tudományos magyarázatnak álcázott összeesküvés-elméletekkel operált, miközben saját magát lőtte lábon.

Folyamatosan gyártják az álhíreket a hazai fake news gyárak Forrás: Shutterstock

Kubatov Gáborról is hazudtak a fake news gyárban

Nemrég arról is írtunk, hogy ismét kiderült, hogy hazudott az Index nevű álfüggetlen fake news gyár, mivel Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és egyben a Fradi elnöke pert nyert ellenük.

A portál nem verte nagydobra, hogy helyre kellett igazítaniuk egy Kubatov Gáborról szóló cikküket,

pedig kiderült, hogy hazugságokat állítottak. Nem ez volt az első eset, hogy a tarháló álfüggetlen portál kitalál híreket, és megírja.

Egy korábbi eset volt, hogy a magukat függetlennek és objektívnek kikiáltó ócska, balliberális megmondóembereknek semmi sem drága, ha a kormány lejáratásáról van szó. Még arra is képesek voltak, hogy kilenc hónapon keresztül foglalkozzanak egy olyan álhírrel, miszerint a kormány az önkormányzatiság felszámolását tervezi a 2018-as parlamenti választás után. De említhetjük azt is, amikor Gálvölgyi Jánosról írták az ellenzéki propagandaoldalak, hogy politikai okokból marad el egy kaposvári művelődési házban az önálló estje, de kiderült: összesen tíz jegyet tudtak eladni a Heti Hetes-sztár előadására, azaz senki sem volt kíváncsi rá, ezért nem tartották meg az előadást.