A baloldal kisújságírója röhögésre késztette a szocialista Botka Lászlót

Hont András Botka László
Vágólapra másolva!
A napokban egy sajátos kép bukkant fel a HVG munkatársának közösségi oldalán: elméletileg egy Botka László-mentegető interjú elkészítésére volt kirendelve, azonban a felvételen az látható, ahogy a szeviépes botrány miatt cudarul álló politikus látványosan felröhög, kicsattanóan jó a kedve. Ezek szerint lehet, hogy az álhírgyár kisújságírónak mégiscsak van humorérzéke, képes embereket megnevettetni. Az Origo mond egy ennél is sokkal jobb viccet. 
Vágólapra másolva!

„Abban hiszek, hogy mindenkit, akinek az Origóhoz köze van, egyszer úgy megerőszakolja valaki, hogy soha többé nem tud lábra állni" – a balliberális oldal kisújságírójának (továbbiakban: A Kisújságíró) júliusban papírra vetett gondolataiból sok mindenre lehet következtetni, de arra egészen biztosan nem, hogy humorérzéke is van. (Abból sem, ahogy a Magyar Időket vagy a 888.hu-t próbálja szidni.) Csakhogy a minap egy olyan kép tünedezett fel hivatalos Facebook-oldalán, amely megcáfolta, újraírta, konvertálta az ez irányú feltételezéseket: A Kisújságírónak igenis van humorérzéke. Igaz, ezt csak egyes, nagyon kifinomult körök tudják értékelni.

Haveri körben kacagás az élet

Csütörtökön a hazai fake news-fellegvár HVG print verziójában jelent meg egy Botka László-mentegető interjú. Talán nem véltetlen az időzítés, hiszen Szeged szocialista nagyurát jó ideje igazán komoly ügyek veszik körbe:

  • A Gyulai Járásbíróság október elején a fél bizalmasi körét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a szegedi VIP-parkolóbotrány ügyében. Sok más embere mellett kabinetfőnökét, Kalmár Gábort tíz hónap börtönbüntetésre meszelték, abból egy évre felfüggesztve.
  • Novemberre sem szakadt meg a szegedi városvezető sikerszériája, amikor is a Szeviép-ügyben a beszállítói kaptak többéves börtönbüntetést: Oltványi Józsefet és Pistrui Lászlót öt év, Baranyi Sándort hat év szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Járásbíróság első fokon.
  • Ez utóbbi botránynak közel sincs vége: az ítélethozatalt követően feljelentették Botka bizalmasának, Ujhelyi Istvánnak az exsofőrjét, hátha fény derül arra, hova tűnt a károsultak pénze. Egyre inkább úgy fest, hogy az ügy maga alá temeti a város szocialista vezetését.

Mindezekből következően adott volt a megoldandó házi feladat: valahogy kozmetikázni kell Botka László elmúlt hetekbeli teljesítményét! A HVG élcsapata teljesen magától értetődőnek vette, hogy mindenkit megelőzve szuperinterjút készítsen a szabadlábon lévő haverok tekintetében ramatyul álló, MSZP-s politikussal.

Az sejthető volt, hogy nem fog rossz hangulatban telni a beszélgetés, de az, hogy egy ilyen velőt rázó röhögésbe fulladjon, mint amit a szegedi városvezető mutatott be, álmodni sem lehetett.

A Kisújságíró ezek szerint mondott egy jó viccet (hoppá!), és ezt gyorsan szétkürtölte a világ legnagyobb közösségi oldalán.

A Kisújságíró megnevettette Botka Lászlót, Szeged MSZP-s polgármesterét Forrás: Facebook

A történetben nem mellékes szál, hogy a HVG munkatársa független, objektív, minden politikai befolyástól mentes újságírónak tartja magát.

Na, ez az igazán jó poén!