A Soros-Sargentini jelentés az eltérő gondolkodást bünteti

GULYÁS Gergely
Budapest, 2018. szeptember 27. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. szeptember 27-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy csütörtöki konferencián beszélt a migrációs válságról és a Soros-Sargentini jelentésről. Szerinte a jelentés az eltérő gondolkodást bünteti, ráadásul a hazánk elleni bírálatok azért is jogosulatlanok, mert Magyarország volt az egyetlen olyan állam, amely példamutató módon járt el a migráció ügyében.
Vágólapra másolva!

A migrációs válság kapcsán

az unió vezetői a jogtiprás oldalára álltak,

az Európai Bizottság leplezetlenül politikai szerepet játszott – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy csütörtöki konferencián.

Hangsúlyozta, hogy

Rossz irányba mozdult az európai közösség az elmúlt években, az Európai Bizottság leplezetlenül politikai szerepet játszott, ez pedig ellentétes a lisszaboni szerződéssel, és sok kárt is okozott – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, az Alapjogokért Központ Magyarország és a hetes cikkely című konferenciájának kerekasztal-beszélgetésén - írja a Magyar Idők.

Senkinek nem lehet erkölcsi alapja arra,

– mutatott rá a tárcavezető.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Forrás: MTI/Soós Lajos

Gulyás Gergely

a Soros-Sargentini jelentést az eltérő gondolkodás szankcionálására tett kísérletnek nevezte.

A holland zöldpárti képviselőnő befolyásolni akarja a független magyar igazságszolgáltatást. Arra a felvetésre, hogy a 7-es cikkely az értékek megszilárdításáról szól, kijelentette, hogy ez többszörösen képtelenség. – Nem lehet jogállamisági sérelmekről beszélni konkrét jogsértés nélkül – hangsúlyozta.

A jelentés 69 érdemi állításából 37 hamis, 19 folyamatban lévő vitás ügyre utal, 13 pedig már lezártra

– emlékeztetett a sajtóeseményen Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, hangsúlyozva: az eljárás nem kidolgozott, s korábban Judith Sargentini maga nyilatkozta,

hogy politikai nyomásgyakorlásra akarja használni a dokumentumot.


Miután Magyarországot politikai támadás érte, ezért politikai választ adtunk rá – jelentette ki a frakcióvezető, aki azt is felidézte, hogy a jelentés elkészítése során a Miniszterelnökség véleményét nem kérték ki.