Paprikaspray miatt nem jár a 2-es metró

2018.11.24. 13:52

A Budapesti Közlekedési Központ szerint nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között. Ennek oka, hogy paprikasprayvel fújtak le valakit, de szerencsére nem kellett senkit sem kórházba vinni. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, az összes utast sikerült kihozni a metróból. Azóta a metró újra teljes vonalon jár.

Olvasónktól úgy tudjuk, hogy a helyszínen sok a mentő és a tűzoltóautó. Állítólag valaki paprika- vagy gázsprayt használt az egyik szerelvényben, ezért egy másik utas meghúzta a vészféket.

Ezt megerősített egy Facebook-hozzászólás és a BKK is. A kommentelő azt írta, hogy

Barátom szerint paprikaspray-vel lefújtak valakit, mert a nyakából ki akarta lopni a nyakláncot, azóta mindenki köhög.

Mentők dolgoznak a 2-es metró Puskás Ferenc Stadion állomásánál, miután valaki paprikaspray-t fújt ki az egyik szerelvénybenForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az utasokat az alagutakon keresztül kimentették. Frissítés! A metró 16:15 óta teljes útvonalon jár!

A BKK megerősítette, hogy paprikaspray-vel fújtak le valakit.

Ma, nem sokkal negyed 2 után az M2 egyik kocsiján szúrós szagot éreztek az utasok, amit, mint később kiderült, egy paprikaspray okozott.

A szerelvény az alagútban, a Puskás Ferenc stadion állomás előtt mintegy 600 méterrel állt meg, mert valaki meghúzta a vészféket. Ezt követően az utasokat gyalogosan, a menekítési terveknek megfelelően, biztonságosan vezették ki az állomásra - írja a BKK.

A mentők szükség esetén a Puskás Ferenc Stadion állomásnál ideiglenes mentősátorban látják el az utasokat.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-nek elmondta, hogy a Stadionok és a Keleti pályaudvar metróállomások között megállt szerelvény utasainak a felszínre juttatásához kérték a segítségüket. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, az összes utast sikerült kihozni a metróból - tette hozzá.

Többen rosszul lettek, az utasokat ki kellett menekíteni, a szerelvényt vészfékkel állították megForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI kérdésére elmondta, hogy a paprikaspray egy szóváltást követően kerülhetett elő, egy másik utas pedig gázszivárgást feltételezve húzhatta meg a vészféket. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, garázdaság miatt nyomoz.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője az MTI-vel közölte, hogy 4 mentőkocsival vonultak a helyszínre, 20 embert kellett köhögés és könnyezés miatt megvizsgálniuk. Kórházba senki nem került és orvosi ellátásra sem volt szükség, az összes tünet átmenetinek bizonyult

A BKK közleménye továbbá ezt írja.

A Kerepesi úton befelé a Hungária körút után csak egy sáv járható. Araszol a kocsisor az Örs vezér terétől, illetve a Hungária körúton mindkét irányból a Kerepesi útig. A környező utcákban is tumultusra számítsanak. A felszíni járataink megnövekedett menetidővel közlekednek.