A rágalmazó Márki-Zay Péter nem ment el a tárgyalására

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely
Márki-Zay Péter, a sánta kutya
Vágólapra másolva!
Nem jelent meg polgári peres eljárásának pénteki kezdetén a Szegedi Törvényszéken Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármestert a helyi kórház perelte be, mert a tavaszi országgyűlési választás kampányában azt mondta, a kórházban életveszélyben vannak a betegek.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay tanúkkal igyekszik alátámasztani állításait, utóbbiak közül kettőt pénteken meghallgatott a bíróság – írja a Pesti Srácok. A beszámolók alapján, a polgármester kijelentései szerint ellátatlanul maradt két férfiról kiderült, hogy

kezelték őket a kórházban.

Egyiküket súlyos állapotban vették fel, ő saját felelősségére távozott a kórházból, és nem vetette alá magát a javasolt terápiának.

A bíróság egy harmadik embert is beidézett, akinek állításaira alapozva Márki-Zay azt mondta, a hódmezővásárhelyi kórházban uralkodó állapotok miatt halt meg egy középkorú nő és egy kisbaba. A tanú azonban a polgármesterhez hasonlóan nem jelent meg a tárgyaláson – írja a lap.

Márki-Zay Péter Forrás: Origo

Az ügy egyik érdekessége, hogy Márki-Zay úgy tett súlyos kijelentéseket az általa vezetett város kórházáról, hogy közben

orvostanhallgató lánya ott töltötte rezidensi gyakorlatát.

Kriveczky György, a kórház jogi képviselője beadványában azt kérte a Szegedi Törvényszéktől, hogy állapítsa meg: Márki-Zay Péter megsértette a gyógyintézmény jó hírnevét, ezért a bíróság kötelezze őt kijelentései helyreigazításra az azokat először leközlő lapban, emellett fizessen egymilliós forintos kártérítést.

Az ügyvéd azt mondta, a polgármester tényekként beszélt az említett történetekről, és azokat egy másik nyilvános fórumon meg is ismételte, így szándéka egyértelmű volt.

Kriveczky György a PestiSrácok.hu stábjának a tárgyalás után elmondta, hogy Márki-Zay nemcsak a hódmezővásárhelyi kórház, hanem

az egész magyar egészségügy jó hírnevét ásta alá,

amikor egyebek mellett olyan kijelentéseket tett nyilvánosan, hogy Magyarországot még Albánia is lényegesen megelőzi ezen a területen.

Balogh Szabolcs, az alperes jogi képviselője szerint a polgármester szavait inkább politikai színezetben kell vizsgálni, mivel azok a választási kampány felfokozott hangulatában hangzottak el.

A decemberben folytatódó per következő tárgyalására a Szegedi Törvényszék ismét megidézte Márki-Zay Pétert.