Bevándorláspárti horrorgyűjtemény készül Brüsszelben

Dömötör Csaba
Dömötör Csaba szerint a kényszerbetelepítés továbbra is napirenden van
Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Időknek adott interjút, melyben többek között arról beszélt, hogy az unió nem hajlandó meghallani az európai emberek biztonság iránti igényét és a EU jelenlegi vezetésének az a célja, hogy legalizálja az illegális migrációt, miközben erre semmiféle felhatalmazása nincs. Bevándorláspárti horrorgyűjtemény készül Brüsszelben.
Vágólapra másolva!

Dömötör elmondta, hogy jelenleg az európia érkéket pont azok árulják el, akik naponta támadják a bevándorlásellenes kormányokat, és teljesen figyelmen kívül hagyják az emberek biztonság iránti igényét.

Bár májusban a bevándorlásellenes erők előretörése várható,

addig a jelenlegi brüsszeli vezetés megpróbál mindent megtenni, beavatkozzon az egyes országok életébe, mint ahogy azt tette valószínűleg Macedóniában is, a Soros Görgy által is támogatott civil szervezeteken keresztül.

Ennek egyik hozadéka a Gruevszki-ügy, akit azért kellett eltávolítani a hatalomból, mert szintén megvédte az ország külső határait. A magyar eljárás egyébként mindenben megfelel a nemzetközi jogszabályoknak a volt macedón miniszterelnök menedekkérelmével és annak megadásával kapcsolatban.

A bevándorlóknak osztogatott biankó bankártyákkal kapcsolatban az mondta az államtitkár, hogy tudomása szerint még nem kapott választ a magyar kormány ezzel kapcsolatos kérdéseire, de fontos, hogy itt nem csak súlyos biztonsági, hanem közpénzügyi kérdésről is szó van, tehát nem mindegy, hogy az uniós állampolgárok pénzét mire költik, és mennyit.

A bankkártyák mellett azonban más módon is fel akarják gyorsítani a migránsok beáramlását,

a migráns migránsvízum az egyik, ami könnyített beutazást jelentene a bevándorlóknak, a másik pedig, hogy átadnák a határvédelmi jogkörök egy részét Brüsszelnek, s ha ez nem lenne elég, a következő hétéves költségvetési időszakban duplaannyi pénzt fordítanának bevándorlásra.

- közölte Dömötör, hozzátéve, hogy ezeknek az terveknek sehol Európában nincs meg a társadalmi támogatottsága. Ezért is fontos a májusi európai parlamenti választás, amikor is lehetőség lesz arra, hogy olyan politikusokat válasszanak, akik az európai kultúra védelmét és az emberek biztonságát helyezik az első helyre.

Az Európai Néppárrtal kapcsolatban kijelentette, hogy olyan pártot szeretnének, amely az eddigieknél sokkal jobban támaszkodik a kereszténydemokrata alapokra.

Szerinte tanulságos, hogy azok a jobboldali pártok, amelyek feladták ezeket, mindenhol veszítenek támogatottságukból.

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Dömötör Csaba védemébe vette a nemzeti konzultációt, szerinte még az ellenzéki szavazók jelentős része is jó véleménnyel van erről az intézményről, és Európa más országaiban is tartanak már ilyeneket.

Beszélt arról is, hogy

az ellenzékre nem lehet számítani a családtámogatási politikában,

felidézve, hogy a szocialista Bangóné Borbély Ildikó széttépte az erről szóló konzultációs kérdőívet, Gyurcsány Ferenc az ívekből készült „műalkotásokat" vár híveitől.

A szintén DK-s Bauer Tamás azt javasolta, hogy a családok gyermekvállalása helyett a migránsokat kellene anyagilag támogatni, a Társaság a Szabadságjogokért pedig azon mereng, hogy egyáltalán miért kell erőltetni a gyermekek születését.

A korábban hatalmon lévő jelenlegi ellenzék már bizonyította, hog mit gondol a családokról, hiszen egyszer már felszántottak egy jól működő otthonteremtési rendszert, csökkentettek adókedvezményeket, elvettek egyévnyi gyest az édesanyáktól, és a legutóbbi országgyűlési választás kampányában is keményen támadták a kormány családpolitikáját.

A történelmi filmek elkészítésének támogatásával kapcsolatban azt mondta, hogy kellenem jó magyar történelmi filmek, ezért egy törvénymódosítás alapján nemsokára létrejöhet egy tévéfilm-támogatási alap, amelyből történelmi témájú filmeket is lehet majd támogatni.