A jobboldali médiát támadják Gyurcsányék a diákok véleménynyilvánítási szabadsága miatt

2018.11.24. 19:12

Gyurcsány Ferenc pártja, a DK közleménye szerint az 1950-es éveket idézi az, hogy a diákok kinyilváníthatják a véleményüket arról, hogy tanítás helyett balliberális propaganda zajlik az egyetemükön. Azon háborodtak fel, hogy a 888.hu közölte, és a továbbiakban is közölni fogja olyan egyetemisták véleményét, akik arról számolnak be, hogy gátlástalan balliberális propaganda folyik az egyetemeken. Mondjuk olyan, mint az ELTE egyik szakán, ahol egyrészt arról panaszkodtak a hallgatóknak, hogy a „hatalom” korlátozza őket abban, hogy kit hívhatnak meg az egyetemre előadni, ennek ellenére, csodák csodája, a média helyzetéről az egyik legismertebb ellenzéki propagandista, a 444 nevű Soros-blog főszerkesztője bölcselkedett a diákoknak, másfél órán keresztül.

Hatalmas felháborodást váltott ki a balliberális álhírgyárakban a 888.hu csütörtöki cikke, amelyről az Origo is beszámolt.

Ebben arra kérte a 888.hu az egyetemeken, főiskolákon tanuló olvasóit, hogy írják meg nekik, ha elegük van az egyetemeken zajló, kéretlen baloldali politizálásból.

Cikkükben és felhívásukban természetesen sehol nem említettek feljelentést, mindössze arról volt szó, hogy lehetőséget biztosítsanak egy másik vélemény megjelenésének is a balliberális véleményterror totális lenyomása alatt szenvedő magyar egyetemistáknak - közölte a 888.hu.

Ahogy az Origo is megírta, Hammer Ferenc, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszékének vezetője politikai okokból támadta meg hallgatóját, aki egyben a 888.hu munkatársa is.

Hammer FerencFotó: Mudra László - Origo

A diáknak az volt a „bűne”, hogy felemelte a szavát az egyetemén zajló baloldali propaganda ellen, hiszen ő ideológiai agymosás helyett tanulni akar.

A jobboldali portál kötelességének érzi kiállni a balliberális „tanár" által meghurcolt diák mellett, és a jövőben is így fognak tenni.

Talán nem is véletlen, hogy éppena baloldaliaknak jutott eszébe erről a feljelentgetés, gondoljunk csak a Rákosi-korszak ávós rémtetteire.

Természetesen Soros blogja is felháborodott, hogy a 888.hu-nak nem tetszik a balliberális politizálgatás (egyáltalán, a direkt politizálás) az egyetemeken: az egyetemi hallgató írásából lényegtelen dolgokat idéztek, de azt például elfelejtették megírni, hogy az egyetemista beszámolója szerint az ELTE-n az egyik (állami fizetést kapó) tanár „orbáni diktatúráról” beszélt, egy másik szerint pedig „a mai magyar demokrácia utolsó tartópillére az RTL Klub”.