Orbán Viktor: A bevándorláspárti erők tesznek még egy utolsó kísérletet

ORBÁN Viktor; NAGY Katalin
Budapest, 2018. november 9. Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. november 9-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A migránskártya és a migránsvízum ügye is azt mutatja, hogy a bevándorlást támogatók védekezés helyett „szállítmányozási ügynökségként” fogják fel az európai intézményeket, szerintük ugyanis ez a kontinens érdeke – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Mindezt Magyarország szempontjából különösen előnytelennek nevezte, jelezve ugyanakkor, hogy csak az európai parlamenti választás után vár minőségi változást.

A migránskártyákról a miniszterelnök azt mondta:

Jogos a kérdés, hogy ez miért történik, honnan van a pénz – tette hozzá, megjegyezve, hogy a fideszes európai parlamenti képviselők az ügyet nem hagyják annyiban, fel akarják deríteni.

A migránsvízumot úgy kommentálta: ez egy olyan kapunyitás, amelyen az ár ismét betörhet Európába.

– mondta Orbán Viktor.

Az Európai Parlament elnöke korábban arról beszélt, hogy még a jövő évi választás előtt meg kell egyezni a közös uniós menekültpolitikával kapcsolatban. A „kapuzárás előtti pánikkal” rokontermészetű jelenség, amikor lejár egy politikai mandátum – mondta Orbán Viktor. A mandátumukat hamarosan elveszítő politikusok a szívüknek kedves ügyeket ilyenkor még le akarják zárni.

Az elmúlt öt év legfontosabb kérdése a migráció volt.

Teljesen nyilvánvaló, hogy két táborra szakadt az Európai Unió, a bevándorláspártiakra és a bevándorlást ellenzőkre. A megosztottság miatt nem tudtuk lezárni a nyitott kérdéseket, mi elutasítottuk a kvótát – idézi a Híradó.hu a kormányfőt.

– mondta Orbán Viktor.

A bevándorláspártiak és a Gruevszki-ügyet támadók ugyanazok.

- mondta a miniszterelnök.

Azok a szervezetek, amelyek az ügyet leginkább a magyar kormány szemére hányják, mind Soros György szervezetei.


Kifejtette: Nikola Gruevszki macedón miniszterelnökként a migráció szempontjából egy kulcsországot vezetett, és nélküle sokkal nehezebb lett volna megvédeni a magyar határt, ezért mindig is szövetségesként tekintettek rá és országára.

- tette hozzá Orbán Viktor.

Aki a magyarokkal együttműködik, jól jár

- fogalmazott a miniszterelnök.

Aki a magyarokkal együttműködik, jól jár

- mondta.

Hozzátette, a közös gazdaságfejlesztési programok nemcsak Magyarországnak és a mai államhatáron kívül élő magyaroknak jók, hanem a szomszédos államok nem magyar állampolgárainak is.

Tarlós István jogokat szerzett Budapestnek

Tarlós István főpolgármester jogokat szerzett Budapestnek a kormány és a főváros között létrejött megállapodással - mondta a miniszterelnök. Elérte, hogy közös döntés szülessen a budapesti fejlesztésekre szánt kormánypénzekről.

Hozzátette: Budapest olyan pénz fölött kapott döntési jogot, amely nem az övé, hanem a központi kormányzati költségvetésből származik, ezért

Tarlós István nem feladott, hanem megszerzett jogokat a fővárosnak.

Hangsúlyozta: most, hogy a magyar gazdaság lendületben van, az újonnan létrejött Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa beválhat Budapestnek.