Letartóztatták a szikszói kettős gyilkosság gyanúsítottját

Egyetemre készült a 19 éves lányt, akit egy pótkerék zúzott össze az M1-esen rendőrség sziréna rendőrautó
Vágólapra másolva!
Kegyetlenül meggyilkoltak egy idős házaspárt 2011-ben Szikszón. Egy kalapáccsal verték őket agyon. Egy szomszéd talált rá a vérbe fagyott holttestekre. A gyilkost sokáig nem sikerült megtalálnia a rendőröknek, de most, hét évvel később megoldódhat az ügy – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban megírtuk, a rendőrség a napokban három gyanúsítottat hallgatott ki a kettős gyilkosság ügyében. 2011-ben egy idős házaspár mindkét tagjával végeztek Szikszón. A szomszédjuk talált rájuk, kiderült, hogy baltával ölték meg őket. Hét évig keresték a gyilkost.

A feltételezett gyilkos, Sz. Sándor a Bors információi szerint megbukott a hazugságvizsgálaton.

A férfi egyértelműen pozitív reakciókat mutatott, amikor a gyilkosságról kérdezték, és arról, hogy köze volt-e a nyugdíjasok meggyilkolásához.

A gyanúsított egyébként büntetlen előéletű, korábban polgárőr is volt.

A rendőrség közleménye szerint az 57 éves szikszói férfi a meggyilkolt házaspár ismerőse volt, gyakran átment hozzájuk az anyósával együtt vendégségbe. A férfinak műszerész és biztonsági őr végzettsége is van. A gyanúsítotnak nincs alibije a gyilkosság időpontjára, azt állítja, hogy otthon volt, de ebben az időpontban az otthon lévő lányával sms-ezett, valamint ebben az időszakban komoly anyagi gondjai voltak.

A genetikai szakértői vélemény is egyértelműen azt bizonyítja, hogy azokon a köteleken, amelyekkel az idős párt megkötözték, az elfogott férfi DNS-ét mutatták ki.

A miskolci bíróság november 22-én elrendelte a férfi letartóztatását. A rendőrség folytatja a nyomozást az ügyben.

Brutálisan meggyilkolták az idős házaspárt

2011. április 16-án este egy magát rendőrnek kiadó férfi felhívta a házaspárt és azt mondta nekik, hogy idegenek bemásztak a kertjükbe, de rendőrség 10-15 percen belül ott lesznek, ezért kérte, hogy hagyják nyitva a kaput.

A 83 éves férfi és 79 éves felesége gyanút fogott, ezért felhívta a 112-es segélyhívót. Az ügyeletes tiszt arra kérte őket, hogy

zárkózzanak be, ne engedjenek be idegeneket, rendőröket küld a helyszínre.

Miután a házaspár észrevette, hogy vtényleg egy ismeretlen csenget be hozzájuk, megint hívták a rendőrséget, de a mire a rendőrök kiértek, az idegen eltűnt.

Egy nappal később azonban mégis sikerült valakinek olyannyira bizalmat ébresztenie az idős emberekben, hogy a késő esti órákban beengedték a házukba.

Már aludtak vagy aludni készültek, mert hálóruhára vettek fel kabátot, úgy nyitottak ajtót.

A két idős ember megkötözött holttestét az épület más-más részein, három nappal később vette észre az egyik szomszéd.

A halálukat többszörös koponyatörés okozta, agyonverték őket egy baltával.