Nem értik Soros civiljei, hogy miért kell több gyerek

genetika öröklődés család nagycsaládosok
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Az ellenzékkel karöltve a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet is beszállt a kormány családpolitikájának támadásába. Szerintük ugyanis arra is választ kell adni, hogy miért kell több gyerek. Az emberek többsége tudja a választ, a TASZ sajnos nem – számolt be a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

„Egy valódi családvédelmi konzultációban arra a kérdésre is válaszokat kellene keresni, hogy miért akarjuk, hogy több gyermek szülessen, melyek azok a problémák, amikre így keressük a megoldást, milyen hatásai vannak, ha erőltetjük azt az elvárást, hogy több gyermeket vállaljon mindenki” – olvasható a Társaság a Szabadságjogokért blogján.

A jogvédő szervezet szerint a kormányt nem érdeklik a szegények, mivel számos juttatást bejelentett munkavégzéshez kötöttek. A TASZ aggályosnak tartja azt is,

hogy a kormány kétharmados törvénybe foglalná a családtámogatási rendszert.

Szerintük ez azért probléma, mert a kabinet ezzel megnehezíti a jövőbeni kormányok dolgát azzal, hogy saját programjuknak megfelelő támogatási rendszert alakítsanak ki.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció politikusa értekezett arról, hogy a demográfiai helyzet kezelésére a bevándorlás hatékonyabb módszer, mint a gyerekszületés. Továbbá diszkriminatívnak tartja az egynemű párokkal szemben a gyermekek apához és anyához fűződő jogait, és függetlenné tenné a munkavégzéstől a családoknak adott támogatásokat. Az MSZP pedig tagadja, hogy létezne szülőket és gyermekeket is támogató családpolitika Magyarországon.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért, röviden KINCS legfrissebb közvélemény-kutatása viszont rámutatott, hogy az anyagi biztonság mellett az érzelmi háttér is fontos, az, hogy az élet minden területén családbarát szemlélet érvényesüljön. A több mint kétezer válaszadóból 52 százalék mondta azt, hogy a gyerekvállaláshoz szükségesnek tartja a házasságot. Az első gyermek vállalásánál pedig lényeges szempontként említették

a kapcsolat érettségét, valamint a munkahelyi és anyagi biztonságot.

A válaszadók 73 százaléka szerint a családi jólét alapját a munkajövedelemnek kell adnia.

Fűrész Mária, a KINCS elnöke hozzátette: a kormány által indított nemzeti konzultáció során minden állampolgárt megkérdeztek a családok védelméről, ami jó iránymutatást fog adni, hogy a magyar család- és népesedéspolitika minél eredményesebb és hatékonyabb legyen.