Nem létezhet névtelen bankkártya az EU-ban

Deutsch Tamás Deutsch Tamás magyar politikus, a Fidesz alapító tagja
Deutsch Tamás EP-képviselő, a Fidesz alapító tagja.
Vágólapra másolva!
A Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság tudtával és közreműködésével egy olyan rendszer működik, amelyben az Európai Unió területére érkező menedékkérelmet benyújtó személyek vagy illegális bevándorlók névtelen bankkártyát kapnak. Ezért a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői a migránskártyákkal kapcsolatban írásban keresték fel a bizottság elnökét – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője az ECHO TV-ben.
Vágólapra másolva!

A névtelen bankkártyákra az Európai Unió pénzéből utalnak át összegeket, pedig az EU-ban szigorú szabályok vannak arra, hogy kinek lehet bankszámlája, továbbá, hogy ki és hogyan használhatja a kártyákat – fogalmazott Deutsch Tamás. Hozzátette:

A képviselő azt is elmondta, hogy a bizottság annak ellenére hallgat, hogy komoly felháborodást okozott szerte Európában ez az eljárás.

Deutsch Tamás Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezért szeretnék most ezt a hallgatást megtörni, mert sok millió európai ember kíváncsi az igazságra. Ennek érdekében

– mondta Deutsch.

Többek között arra kíváncsiak, hogy hány kártyát bocsájtottak eddig ki, és hány illegális bevándorlónak akarnak még adni anonim kártyát, mennyi pénzt utaltak át az európai adófizetők pénzéből, és hogy egyáltalán mi a jogi alapja ennek az egész eljárásnak, ki adott erre felhatalmazást.

A fideszes képviselő hozzátette, nem tudják, hogy ki ellenőrzi a kártyákra utalt pénz felhasználását, amely havi szinten átszámítva 150 ezer forint értékű euró is lehet. Adott esetben akár embercsempészet támogatására is felhasználhatják.

– fűzte hozzá.