Vigyázzon, katasztrófahelyzetbe futhat Szombathelynél

Békéscsaba, katasztrófavédelem, katasztrófavédelmi gyakorlat, légikatasztrófa-elhárítás
Békéscsaba, 2018. november 14. Szimulált sérültet visznek hordágyon mentők és tűzoltók a békéscsabai repülőtér mellett tartott légikatasztrófa-elhárítási gyakorlaton 2018. november 14-én. Közös légikatasztrófa-elhárítási, mentési és kárfelszámolási gyakorlatot tartott a katasztrófavédelem, a honvédség, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Békéscsabán. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Téli felkészítő gyakorlatot tart a katasztrófavédelem szombat délelőtt az M86-oson Szombathely felé. Mindkét sávban forgalomterelés lesz.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a Szombathely felé tartók a szelestei csomópontnál hajthatnak le a gyorsforgalmi útról a 86-os főútra, majd a váti felhajtón térhetnek vissza az M86-osra.

A fotó Békéscsabán készült. November 14-én a helyi repülőtér mellett tartottak légikatasztrófa-elhárítási gyakorlatot a mentők és a tűzoltók Forrás: MTI/Rosta Tibor

A Győr felé haladók a gyakorlat idején csak a külső sávot használhatják, ahol óránkénti 70 kilométeres sebességkorlátozás lesz érvényben.

A katasztrófavédelem szakemberei az autóutat középen elválasztó szalagkorlátot részlegesen elbontják.