Átadták a kékestetői tévétoronyban megújult kilátót

Kékestető, 2018. november 16. A kékestetői tévétorony 2018. november 16-án. Ezen a napon adták át az adótorony megújult kilátóját. MTI/Komka Péter
Vágólapra másolva!
Átadták pénteken a kékestetői tévétoronyban megújult kilátót, ahol a beruházás eredményeként modern belső térrel, új világítással és a korábbinál több vizes helyiséggel várják a látogatókat.
Vágólapra másolva!

Az átadáson Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy annak érdekében, hogy minél élhetőbb hely legyen Magyarország, sok minden történt az elmúlt években. Ebben a folyamatban a turizmus ikonikus helyének, Kékestetőnek különleges jelentősége van. „Vannak itt, Magyarország legmagasabb pontján kihasználatlan lehetőségek.

A kékestetői tévétorony 2018. november 16-án Forrás: MTI/Komka Péter

– jelentette ki, hozzátéve, hogy a közelmúltban megszületett a kormányhatározat Kékestető kiemelt fejlesztéséről.

Forrás: MTI/Komka Péter

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy

a mátrai turizmus az utóbbi években duplájára nőtt.

Ezért is fontos, hogy a kilátó felújításával megtették az első lépést az ország ikonikus turisztikai pontjának a fejlesztéséhez. Hozzátette, hogy ezek a munkák jól illeszkednek két jubileumhoz is:

tavaly volt 130 éves a mátrai turizmus, és idén ünnepelik az első kilátó megépítésének 130. évfordulóját.

Forrás: MTI/Komka Péter

Bene Csaba, a kilátó bérlője, a Mátra Gasztronómia Kft. ügyvezetője részben visszatekintett a torony 130 éve kezdődött történetére, és beszélt a felújítás előzményeiről, valamint a megvalósítás részleteiről.

A bejárat környékére térköveket fektettek le, megújult a világítás, és

új, modern belsőt kapott a körpresszó.

Emellett a fenti részben is kialakítottak mosdókat, a bejáratnál lévőket pedig felújították.

Presszó a kékestetői tévétorony megújult kilátójában Forrás: MTI/Komka Péter

A torony tulajdonosa, az Antenna Hungária Zrt. képviseletében Tóth András kommunikációs igazgató arról beszélt, hogy Magyarországon a pécsi és a kékestetői adótoronynak vannak kiemelt turisztikai funkciói.