Megszületett Vona Gábor őszödi beszéde

Vona Gábor Magyar Gárda
Vágólapra másolva!
A Jobbik exelnöke csütörtökön arról írt közösségi oldalán, hogy már 2013 óta elkötelezett a magyar társadalomban való hídépítés iránt. Ha ez igaz, akkor alaposan átverte szimpatizánsait a 2014-es parlamenti választás előtt, hiszen ekkor még javában hangoztatta a cigány- és zsidóellenes szólamait. A mai napon megszületett Vona Gábor őszödi beszéde.
Vágólapra másolva!

„Az a retorika, ami 2010 előtt ment a Jobbiknál, az volt a nem igaz” – ezt Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő mondta pár héttel az áprilisi választás előtt. A mai napon fény derült arra, hogy nemcsak a párt kommunikációja, hanem a Jobbik jelenlegi kommunikációs igazgatója által megadott dátum sem volt igaz. Legalábbis erősen erre lehet következtetni egykori főnöke, Vona Gábor legújabb Facebook-bejegyzéséből:

Ha úgy történt, ahogy Vona Gábor írta, és a színfalak mögött valóban a hidak építésén dolgozott, az nem mást jelent, mint hogy

a Jobbik a 2014-es parlamenti választás előtt is alaposan átverte szimpatizánsait.

Ugyanis ebben az időszakban még erősen zsidó- és cigányellenes hangot ütött meg a nyilvánosság előtt. Elég csak arra gondolni, hogy Vona

  • 2013 februárjában azt nyilatkozta a Kuruc.infonak, hogy „ha kiderülne rólam, hogy zsidó vagyok, akkor lemondanék a Jobbik elnöki tisztségéről, és tagként segíteném tovább az ügyet”.
  • 2013 márciusában azt írta Ilan Mor izraeli nagykövetnek, hogy „én soha nem leszek Izrael kutyája, mint itt az összes parlamenti párt”. Ugyanebben a levélben úgy fogalmazott, hogy „visszataszítónak tartom bármely nép vagy nemzet világuralmi törekvéseit, zsidóságét is, és az ön viselkedésében ezt az arroganciát látom”.
  • 2013 májusában pedig a „cionizmus és a bolsevizmus áldozatai” emlékére tartott tüntetésen azt a „viccet” sütötte el, hogy: „Tudják, mi a közös a zsidó világkongresszusban és a trafikbotrányban? Hogy a Fidesz mind a két esetben besétált a Dohány utcába.”
  • 2014 júliusában az izraeli termékek magyarországi bojkottjára szólította fel a megjelenteket az izraeli nagykövetség elé szervezett megmozduláson. Beszédében elhangzott, hogy amíg Palesztina nem lesz független állam, addig Magyarországnak meg kell szakítania diplomáciai kapcsolatait Izraellel.
  • 2017 áprilisában a Jobbik városligeti majálisán azt mondta, hogy „nem elég integrálni és felemelni a cigányságot, azt is el kell érni, hogy a Magyarországon születő cigány gyerekek ne csak egy lakhelyként tekintsenek az országra, hanem a hazájuknak tekintsék azt, amelyet építeni kell. Ez a mostani helyzetet nézve szinte lehetetlennek tűnő feladat”.

Ha pedig nem úgy történt, ahogy a vlogolásra a fejét adó expártvezér írta, akkor az utóbbi idők egyik legnagyobb Vona-hazugságának lehetünk a részesei. Egyik sem túl jó opció.