A Jobbik egyik korábbi képviselőjelöltje adja a helyszínt Puzsér táncmulatságához

Puzsér Róbert
Vágólapra másolva!
A humorista által "legyen tánc" felkiáltással meghirdetett, szombat esti politikai esemény házigazdája 2006-ban még a Jobbik-MIÉP újbudai jelöltje volt, mostanra a mainstreamellenes balos főpolgármester-jelöltnek biztosít terepet a szerepléshez. Furcsa politikai mozgások figyelhetők meg a jövőre esedékes önkormányzati választás felvezetésében, egyre inkább az körvonalazódik, hogy Puzsér Róbert nem független jelölt.
Vágólapra másolva!

A hétvégén adtunk róla hírt, hogy az elitellenességével kampányoló Puzsér Róbert Budapest egyik legdrágább gasztropubjába, a Krak'n Town Steampunk Saloonba hívta szimpatizánsait bulizni szombatra. A Rákóczi tér közelében lévő söröző a főváros egyik legextrémebb helye, ennek megfelelően nem két fillér betérni ide. A legolcsóbb csapolt sör 890 forintba kerül, amit ráadásul 4 deciliterben mérnek, arról nem is beszélve, hogy egyes sörszösszenetek közelítenek a 2000 forint felé. Sokáig nem volt teljesen tiszta, miért pont erre a méregdrága helyre invitálta vendégeit az elitellenes harcát nap mint nap a nyilvánosság előtt megvívó humorista. Érdekes módon éppen egy olyan virtuális társalgás vitt közelebb a válaszhoz, ami az Origo Facebook-oldalán közzétett cikk alatt jelent meg.

Haverkodás vezető jobbikos politikusokkal

„Ingyen reklám!" – írta az ominózus bejegyzés alá Silhavy Máté, aki már 2009-ben a Jobbik médiapolitikai kabinetjének és a párt erzsébetvárosi alapszervezetének elnöke volt, egy évvel később pedig a párt jelöltjeként indult a VII. kerületben az országgyűlési választáson. A politikus a BTK hallgatói önkormányzatának (HÖK) volt tagjaként, illetve alelnökeként akkor tett szert kétes hírnévre, amikor napvilágra került a hír, miszerint a kari gólyatáborba jelentkezőket többek között vélt származásuk alapján listázták a diákvezérek. A HÖK-ös múltú jobbikos a hallgatók „érdekérvényesítése" során kiterjedt kapcsolati hálóra tett szert, itt ismerte meg többek között Szávay István és Staudt Gábor jobbikos parlamenti képviselőket. Silhavy jelenleg a Jobbik médiájában tölt be kulcspozíciót, az Alfahír és az N1TV felelős kiadójának, a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítványnak a kuratóriumi elnöke. „Így, így" – érkezett gyorsan Silhavy figyelemfelhívó hozzászólására a válasz.

Ezen a ponton kifejezetten érdekessé vált a dolog: ki az, akivel egy befolyásos politikus ilyen barátságos hangnemben beszélget mindenki szeme láttára?

Forrás: Facebook

Társadalomtudományi Kar, HÖK, Jobbik

A Krak'n Town Facebook-oldalára kattintva az olvasható, hogy a hely tulajdonosa Szabó Eszter aka. Clarissa Rose of Ravenford főhercegnő", az operatív vezető pedig Csörgics Mátyás, akihez a Noa-Dov Greenberg fantázianevet társították. Nem kellett sokat keresgélni a közösségi hálón, és kiderült, Csörgics és Szabó egy pár. Több bejegyzés is arról árulkodik, hogy valójában Csörgics „a főnök", Szabó csak névleg viszi az üzletet.

Magyarán Silhavy annak a Krak'n Town Steampunk Saloon irányítójával kedveskedett, amely szombaton vendégül látja Puzsér Róbertet és vendégseregét.

Csörgics Mátyásról egyből kidobja az internetes keresőrendszer, hogy akárcsak jobbikos beszélgetőpartnere, ő is a hallgatói önkormányzat világában mozgott. Már 2008-ban részt vett az ELTE TTK (Társadalomtudományi Kar) HÖK Küldöttgyűlésén, hogy aztán két évvel később az ELTE EHÖK sajtóért és kommunikációért felelős tisztségviselőjének válasszák meg. Sokoldalúságát mutatja, hogy egy időben lapigazgatóként is feltűnt az ELTE Online impresszumában.

Társadalomtudományi Kar, HÖK-karrier – már első ránézésre is tökéletesen passzol a politikához, ez Csörgics esetében sem volt másképp, aki a Jobbik mellett kötelezte el magát.

Egész fiatalon, már 13 éves koromban érdeklődtem a közügyek iránt. Az önkormányzat a pártok hadiszíntere, és nem a lakosság érdekképviseletével foglalkozó grémium. Megválasztásom esetén napi kapcsolatban kívánok maradni a képviseltekkel, és folyamatos tájékoztatást nyújtok a világhálón keresztül" – ezek a gondolatok Csörgics 2006-os önkormányzati választási bemutatkozásában olvashatóak, aki a Jobbik és a MIÉP közös jelöltjeként méretette meg magát a XI. kerületben.

Az Újbuda nevű kerületi hetilap 2006. szeptember 20-ai számában ismertették programjukat az indulók:

Forrás: Újbuda

Érdekesség, hogy Szabó Gábor, a Jobbik jelenlegi pártigazgatója,és egyik legbefolyásosabb politikusa Csörgicshez hasonlóan startvonalhoz állt a tizenkét évvel ezelőtti voksoláson, szintén a Jobbik-MIÉP színeiben. A Krak'n Town vezetője nem egyedül a képviselőjelöltséggel kapcsolódik a Jobbikhoz:

  • 2006-ban a Jobbik keresztállító akciójának a budapesti szervezője volt. A fiatal párt aktivistái kezdeményezésükkel fel szerették volna hívni az emberek figyelmét a karácsony keresztény szellemiségére.
  • Ugyanebben az évben magára vállalta az I. Országos Jobbikos Karácsonyi buli elnevezésű rendezvény szervezését. Az esemény fővédnöke Vona Gábor, a Jobbik akkori elnöke volt.
  • Az akkor még generációs párt 2007-es tavasznyitó bulija is a nevéhez kötődött.

Jelenleg több vezető jobbikos politikus megtalálható a Facebook-ismerősei között, ami arra utal, hogy erős kapcsolati tőkével bír a pártban. Mindenképpen érdekes, hogy Csörgics az áprilisi választást megelőzően többször is támogatólag szólt hozzá a Jobbikkal foglalkozó, különféle bejegyzésekhez.