Novák: Segíteni kell az otthonteremtésben

Vágólapra másolva!
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumában a család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kormány családpolitikájáról, a Nemzeti Konzultáció jelentőségéről, a nők rugalmas foglalkoztatásáról is.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár arról beszélt, hogy ma már teljesen elképzelhető az az élethelyzet, hogy egy édesanya a gyermeke egészen pici korától kezdve tér vissza a munkaerőpiacra, részben azért, mert a családban szükség van a másik fizetésre is, részben pedig azért, mert sokan vannak, akik úgy érzik, nem akarják kivárni a három éve, hogy visszamenjenek dolgozni, annak ellenére, hogy ezt akár meg is tehetnék. Emiatt is van nagy szükség a bölcsődékre, valamint a bölcsődei dolgozók megbecsülésére. Őket tekintve egy elég jelentős béremelkedés történt meg az elmúlt években, több mint hatvan százalékkal emelkedett azoknak a fizetése, akik felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, őket egyébként a kormányzat beemelte a pedagógus életpályamodellbe, így a pedagógusokkal együtt emelkedik a fizetésük.

A középfokú végzettséggel rendelkezőknél pedig átlagosan közel negyven százalékkal tudták a fizetéseket megemelni, ez azért már jelentősnek mondható. Hozzátette azt is a politikus, mindezek mellett

ma már elmondható, nagyon megemelkedett azoknak az aránya, akik ilyen típusú végzettséggel rendelkeznek, a visszajelzések alapján is kijelenthető, a bölcsődei munkának, ennek a szakmának még soha nem volt ekkor megbecsültsége, mint most.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.