Karácsony Gergely világklasszis bizonytalankodást mutatott be azzal kapcsolatban, lenne-e főpolgármester-jelölt

Karácsony Gergely szavaz, Választás 2018
Budapest, 2018. április 8. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kilép a szavazófülkéből a zuglói Örökzöld Óvodában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Áldozatnak tartja, hogy főpolgármester-jelölt legyen, de azért ambicionálja is a jelöltséget - többek között ez derült ki a Párbeszéd elnökének tegnap esti ATV-s szerepléséből. Karácsony Gergely szeretné is, meg nem is, hogy az ellenzék budapesti jelöltje legyen, és ennek hangot is adott a műsorban. Ilyen bizonytalankodást rég mutatott be magyar politikus!
Vágólapra másolva!

Kevesebb mint egy évvel az önkormányzati választás előtt minden eddiginél rosszabb helyzetbe vezérelte magát az ellenzék. A főpolgármester-választás kapcsán konkrétan ott tartanak, hogy nemcsak a személyekről, hanem arról sem tudnak megegyezni, hogy miként válasszák ki azokat a személyeket, akikről alapjáraton sem tudnak megegyezni. Mivel az ellenzék hivatalos jelöltjének megnevezése annyira távolinak tűnik, minthogy Sri Lanka foci-világbajnokságot nyerjen, egyelőre a szocialisták által felvetett előválasztáson megy a vita, ennek egy hónapos jubileumát tartják a napokban. Tegnap az MSZP vázolta, milyen feltételek mentén szeretnék megszervezni a kiválasztási folyamatot, és azzal, hogy elutasították a teljes körű online szavazást, Puzsér Róbertnél kiverték a biztosítékot, aki a Jobbik pártmédiáján keresztül nevezte elfogadhatatlannak az "ajánlatot." Ilyen előzmények után látogatott el tegnap este az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorába Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, ahol világklasszis bizonytalankodást mutatott be azzal kapcsolatban, lenne-e az ellenzék főpolgármester-jelöltje. A hírcsatorna internetes oldalán olvasható tudósításában a következő bizonytalan mondatok olvashatóak:

  • Egyértelműen vállalná: "Ha nem jönne össze neki a győzelem az ellenzéki előválasztáson, akkor inkább Zuglóban indulna újra a polgármesteri posztért."
  • Nagy rajta a nyomás, ezért vállalná: "Nagy rajta a nyomás a főpolgármester-jelöltséggel kapcsolatban, és az MSZP-Párbeszéd szövetségért is tenni szeretne, azért vállalná a megmérettetést Tarlós Istvánnal szemben."
  • Ambicionálja az indulást: „Nem arról van szó, hogy nem ambicionálom"- jelentette ki a főpolgármester-jelöltségről Karácsony.
  • Áldozat lenne neki az indulás: "Most nagyon jó helye van Zuglóban, ezért bizonyos mértékben áldozat lenne neki otthagyni ezt a feladatot."
  • Nem akar annyira indulni: "Elmondta, szerinte a magyar politika tele van egoista, beképzelt emberekkel, akik mindenkit eltaposnak, hogy érvényesülhessenek. Hozzátette, hogy ő nem ilyen. Úgy gondolja, akkor csapná be a választóit, ha előadná, hogy baromira akarok főpolgármester-jelölt lenni."

Mesterházy Attila szocialista politikus éles kritikájára reagálva elmondta, hogy az MSZP és a Párbeszéd közötti szövetség felbomlása esetén lehet, hogy megnyílna az út a szocialisták előtt egy újfajta politikára, de

az a fajta burok, ami az összes ellenzéki pártot körbeveszi, szerinte az MSZP-t is jellemzi, és ebből a bezárkózottságból szerinte nekik is ki kell törni.

A Párbeszéd társelnöke Puzsér Róbertre is kitért, szerinte van még esély rá, hogy részt vegyen az előválasztáson a független főpolgármester-jelölt is, ehhez kellene találni olyan megoldást, ami számára is elfogadható. „Folytatni kell az egyeztetéseket annak érdekében, hogy úgy érezze, ez róla is szól" - magyarázta Karácsony Gergely, aki nem gondolja, hogy a humorista „fideszes ügynök lenne".

- szúrt oda finoman Puzsérnak. Az tudvalevő, hogy kapcsolatuk nem felhőtlen, legutóbb Puzsér egy teljes interjút szentelt Karácsony szidalmazásának, amire az érintett egy Facebook-poszttal reagált.