Sneider Tamás felesége ügyvédi meghatalmazást kapott Vona Gábortól áprilisban

Sneider Tamás
Vágólapra másolva!
A bárki számára elérhető cégbírósági iratok nem támasztják alá a Jobbiknak a védekezését, miszerint a párt elnökének jogász felesége 2016-os házasságkötésük óta nem dolgozik a pártnak. Ismert, Volner János szombati Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy Sneider feleségének Vona Gábor jóvoltából havi egymillió forint ütötte a markát. Úgy néz ki, hogy az egykori radikális párt ismét nem találta el az igazságot.
Vágólapra másolva!

„A Jobbik alapszabályában bekövetkezett módosítások bírósági bejegyzésének teljes körű eljárására adott ügyvédi meghatalmazást idén áprilisban Vona Gábor akkori Jobbik-elnök a párt képviselőjeként Sneider Tamás feleségének, Szabó Edit Éduának és ügyvédi irodájának” – írja a Magyar Idők. A lap kiemeli, hogy a cégbíróságon bárki számára hozzáférhető iratokból kiderül, hogy

  • Szabó Edit Édua ügyvédi irodája április 27-én kelt meghatalmazással nyújtotta be a Jobbik májusi tisztújító kongresszusán történt változások bejegyeztetési kérelmét a Fővárosi Törvényszéknek.
  • Sneider Tamás feleségének ügyvédi irodája nyújtott be adatváltozást tartalmazó beadványt a Jobbik képviseletében idén márciusban is.
  • Egy 2017. októberi változást tartalmazó kérelmet pedig Sneider-Szabó Edit néven adott be.
Sneider Tamás, a Jobbik elnöke aláírás közben Forrás: Facebook

Ahogy hírt adtunk róla, az ügy onnan indult ki, hogy múlt szombaton Volner János, a Jobbik korábbi alelnöke közösségi oldalán kitálalt a Jobbik pénzügyeiről, miután egykori pártja azzal vádolta őt, hogy korábban luxusjuttatásokat kért magának. A most már a Mi Hazánk Mozgalomban politizáló Volner azt állította, hogy

Sneider Tamás feleségének Vona Gábor jóvoltából havi egymillió forint ütötte a markát. Volt, hogy egyetlen helyen is megkeresett ennyit a párt négy különböző kifizetőhelye közül.

A Jobbik tagadta a renitens politikus vádjait: a múlt pénteki rágalominfón azzal érvelt Szilágyi György jobbikos képviselő, hogy Sneider Tamás felesége 2016-os házasságkötésük óta nem dolgozik a pártnak. A pártmédia is Sneider segítségére sietett, az Alfahír azt írta, „Sneider Tamás felesége 2011-ben került munkakapcsolatba a Jobbikkal, majd 2016-ban házasodott össze az akkor még alelnök politikussal. A hölgy maga kérte, hogy a párt minden vele kötött szerződést bontson föl, ami meg is történt.”

Minden eddiginél jobban eldurvult a Jobbikban maradók és távozók közötti viszony, a párt perrel fenyegette meg egykori politikusát állításai miatt.