Az Európai Bizottság mondja meg, ki és milyen összeggel tölti fel a migránskártyákat!

Bosznia, migránsok
Migrants rest in the park accross from The City hall, in Sarajevo, on May 3, 2018. Hundreds of migrants who are passing through Bosnia during the past few months on their way towards the European Union, stop in Sarajevo where they rest before continuing their journey towards the Croatian border. Until recently, Bosnia and its mountains were avoided by migrants travelling from northern Africa, Middle East or Asia, who, despite the closure of EU borders in March 2016, continued to pass through the Balkans. But, since late 2017 Bosnia is facing the passage of hundreds of migrants, becoming a leg of a new "Balkans route". / AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC
Vágólapra másolva!
A kormánypártok elvárják, hogy az Európai Unió bizottsága adjon választ a migránskártyákkal összefüggésben felvetődő kérdésekre, többek között arra, ki és milyen összeggel tölti fel ezeket bankkártyákat – mondta Hollik István, a Fidesz-KDNP frakciószövetségének szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A kereszténydemokrata politikus elmondta: napok óta borzolja a kedélyeket a migránskártyák ügye, nemcsak a magyar, hanem az európai közvéleményét is.

Az újraéledő balkáni útvonalon rengeteg migránsnál látni név nélküli bankkártyákat, amelyekkel rendszeresen pénzt vesznek ki a bankautomatákból.

Ezeket a pénzeket valaki küldi nekik – mondta a kormánypárti politikus, aki szerint adódik a kérdés, hogyan lehetséges ez.

– vetette fel Hollik István. Kinek a pénzéből finanszírozzák, hogy migránsok tízezrei tartanak most is Európa déli határai felé, és milyen alapon osztogatják az uniós polgárok pénzét olyan bevándorlóknak, akikről azt sem tudják, kicsodák? Kinek a pénzéből finanszírozzák a migránsokon keresztül akár a terrorizmust is? – sorolta.

Migránsok Boszniában Forrás: AFP/Elvis Barukcic

A szóvivő megjegyezte: a hírek szerint az unió, Soros György és az ENSZ pénzei is rajta vannak a migránskártyákon, éppen ezért az a kérdés is jogosan merül fel, hogy az unió vagy az ENSZ kért-e és kapott-e engedélyt egy ilyen program elindítására a tagállamoktól. Azt lehet látni, hogy sem az európai intézmények, sem az ENSZ nem ad egyenes válaszokat – jegyezte meg a KDNP-s politikus.
Hollik István úgy fogalmazott: a kormánypártok elvárják, sőt követelik a válaszokat, mindenekelőtt az Európai Unió bizottságától, amelynek a mostani vezetése egyértelművé tette, hogy bevándorlókontinenssé akarja tenni Európát.