A szoclib hálózat már a főpolgármesterséggel kapcsolatban is kavar

Karácsony Gergely szavaz, Választás 2018
Budapest, 2018. április 8. Karácsony Gergely nyilatkozik a sajtó munkatársainak, miután szavazott a zuglói Örökzöld Óvodában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra került egy állítólagos, ismeretlen eredetű felmérés, amely szerint Karácsony sokkal népszerűbb jelölt Budapesten, mint Puzsér Róbert. Nagyon úgy néz ki, hogy a humoristának megküldték az első komolyabb üzenetet a régi baloldal képviselői.
Vágólapra másolva!

Több alkalommal hírt adtunk róla, hogy miután Tarlós István októberben bejelentette, hogy újrázna főpolgármesterként, éktelen nagy kavarodás alakult ki a az ellenzéknél. Ennek egyik legfőbb oka, hogy az a Puzsér Róbert is jelezte indulási szándékát, akinél nem sok konfliktusosabb személy akad az országban. A humorista azóta sem tett le róla, hogy egypontos programjával megmenti Budapestet, sőt szavakban minden eddiginél vehemensebben ment neki a régi baloldalnak (MSZP-DK). Az általa csak „szoclib netwörknek” nevezett erők elleni hadakozását az érintettek nem hagyták szó nélkül, elég csak Karácsony Gergely Párbeszéd-társelnök facebookos kiakadására gondolni, amikor azt hozta fel az autósellenes jelöltnek, hogy autóval jár. Puzsér azóta is rendületlenül támadja „a baloldali elitet”, így Karácsony mellett rendszeresen foglalkozik Tordai Bencével, az MSZP-vel és a Párbeszéddel.

Mindezek fényében különösen jól időzített az a felmérés, amelyet a Magyar Hang szombaton hozott nyilvánosságra.

A lap nem nevezte meg, hogy honnan van a kutatás, ami így minden bizonnyal nyomásgyakorlás céljából látott napvilágot.

Két fontos üzenete van:

  • csak egy, közös jelöltnek van esélye Tarlós István ellen,
  • Karácsony Gergely sokkal jobban áll a budapestiek körében, mint Puzsér.

Ez utóbbira számokat is hoztak: ha a jelenlegi városvezető mellett három ellenzéki jelölt állna startvonalhoz, akkor a félszázalékos Párbeszéd elnökét 40, míg a humoristát 10 százaléknyian támogatnák.

A portál egy névtelen szocialista forrást is megszólaltatott, aki azt mondta, hogy nem tart attól, hogy

A több okból is furcsa felmérés arra a következtetésre jutott, hogy

az eddig megismert nevek közül egyedül csak Karácsony Gergely tudná talán megszorongatni Tarlóst, de csak akkor, ha egyedül áll szembe vele.

Nagyon úgy néz ki, hogy Puzsérnak megküldték az első komolyabb üzenetet a régi baloldal képviselői.