Orbán Viktor: Komoly fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy megépítsük Eurázsiát

ORBÁN Viktor; MATOLCSY György
Budapest, 2018. november 9. Orbán Viktor miniszterelnök (k), Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke (j), Ji Kang, a kínai központi bank kormányzója (elöl, b) a 16+1 Jegybankelnöki Találkozón, a Magyar Nemzeti Bank első alkalommal megrendezett tanácskozásán a Bölcs Várban, az egykori budai Óvárosháza felújított épületében a budai Várban 2018. november 9-én. A háttérben balról jobbra: Ülo Kaasik, az észt jegybank helyettes kormányzója, Nikola Fabris, a montenegrói jegybank igazgatóhelyettese és Anna Trzecinska, a lengyel jegybank igazgatóhelyettese. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor egy videót posztolt a közösségi oldalára a ma megnyitott, Kína és a kelet-közép-európai országok jegybankelnökeit magában foglaló 16+1 csúcstalálkozón.
Vágólapra másolva!

Első alkalommal Budapesten tartották meg a Kína és a kelet-közép-európai országok jegybankelnökeit magában foglaló 16+1 csúcstalálkozót. A kétnapos eseményről a miniszterelnök egy videót osztott meg a közösségi oldalán:

A videóban Orbán Viktor arra hívja fel a figyelmet, hogy Közép-Európának, a Balkánnak és Kínának komoly infrastrukturális fejlesztéseket kell végrehajtaniuk ahhoz, hogy egy világméretű hálózatba tömörüljenek.

Orbán Viktor szerint új, több pólusú gazdasági világrend van kialakulóban, az új erőközpontok között pedig Kína áll az első helyen. A kelet-közép-európai régió országai pedig felemelkedő erőközpontok és azok a következő 5-10 évben Európa gazdasági motorját adják.